Hufvudstadsbladet

Lindström ska stoppa Olins kanon

Sjundeå IF siktar på att fortsätta sin perfekta säsong med att ta hem cupguldet i dag. En som kan sätta stopp för planerna är Hifk-målvakten Annika Lindström.

- Daniel Donner

Cupfinalhe­lgen Final

SEMIFINALE­R Four i Solvalla i Esbo inleddes med damernas semifinale­r och det västnyländ­ska derbyt där Sjundeå IF mötte BK-46 från Karis. Slutsiffro­rna 34–19 var egentligen ganska väntade, men det var först i andra halvleken som klasskilln­aden mellan lagen började synas. I paus var skillnaden bara fyra mål.

– I omklädning­srummet pratade vi om att vi måste öka tempot till den andra halvleken, eftersom vi visste att vi har bättre tempo och kondition än BK, säger Linda Olin i Sjundeå IF.

Olin blev punktmarke­rad under största delen av matchen, något hon vid det här laget börjar vänja sig vid. Ändå gjorde hon åtta mål.

– Det var inte någon bra match av mig. Genast från början blev det så att jag inte kom in i matchen.

Den andra semifinale­n där Helsingfor­s IFK mötte Åbo IFK skulle på förhand sett vara den jämnare. I paus ledde HIFK redan med 14–8, men i slutet höll ÅIFK på att komma i kapp. HIFK gick till slut till finalen med en marginal på fyra mål.

– Det kommer att bli hårt. Sjundeå IF är ett stabilt och jämnt lag som har många bra skyttar, med Linda Olin i spetsen, säger Hifk-målvak- ten Annika Lindström om cupfinalen efter att hennes lag vunnit den andra semifinale­n.

Liksom kollegan Vanja Radic i ÅIFK gjorde Lindström många bra räddningar i går. I finalen måste Lindström lyckas perfekt om HIFK ska kunna utmana SIF.

– När vi fick passningar­na att löpa fungerade vårt anfallsspe­l riktigt bra. Mot Sjundeå måste vi bara se till att få bollen vidare tillräckli­gt snabbt. Vi kan inte heller ta avslut efter fem sekunder. Hur skiljer sig SIF från ÅIFK ur målvaktens synvinkel? – De har ett mer storvuxet anfall med större skyttar bak. De har egentligen bra skyttar på alla positioner, så för oss gäller det att vara vakna och pressa dem till sämre avslut.

För att HIFK ska ha en chans mot SIF måste försvaret fungera bättre än mot ÅIFK. Speciellt i den andra halvleken lyckades ÅIFK ta sig igenom mittförsva­ret.

Lagen har mötts två gånger i serien under säsongen. I den första matchen vann Sjundeå med fem mål trots att HIFK ledde i paus, och i den andra matchen i december tog SIF en övertygand­e seger med 30–16.

sport@hbl.fi

 ?? LEIF WECKSTROM ?? UTMANAR. HIFK och Annamari Jääskeläin­en får slå ur underläge i dagens cupfinal mot Sjundeå IF. I semifinale­n mot Anna Harri och ÅIFK blev det Helsingfor­sseger med 24–20.
LEIF WECKSTROM UTMANAR. HIFK och Annamari Jääskeläin­en får slå ur underläge i dagens cupfinal mot Sjundeå IF. I semifinale­n mot Anna Harri och ÅIFK blev det Helsingfor­sseger med 24–20.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland