Hufvudstadsbladet

Cupmonstre­t HIFK föll mot SIF

En magnifik upphämtnin­g i andra halvleken gav Sjundeå IF cupguldet. För Helsingfor­s IFK blev det silver också på damsidan.

- Daniel Donner

– I första halvleken fick vi helt enkelt inte in bollarna. I den andra vann vi mycket på kondisen, säger Sif-spelaren Pernilla Karlsson som blev matchhjält­e när hon gjorde sju mål för sitt lag.

HIFK såg länge ut att ha läget under kontroll mot SIF, laget som har spelat hela säsongen utan förluster. Sju minuter in i andra halvleken ledde HIFK med 14–9, men tjugo minuter senare hade laget inte gjort ett enda mål och SIF hade gått i ledningen med 14– 17.

– Vi tog inte många utvisninga­r i andra halvleken så det var tillåtet att spela lite hårdare i försvaret, säger Karlsson.

Slutsiffro­rna 18–16 innebär Sjundeås första cupguld sedan 1981. Att spelarna var nervösa syntes i de många enkla misstagen som man gjorde i anfallszon­en. HIFK i sin tur hade en chans att ta sitt sjätte raka cupguld.

– Vi borde ha tagit den här matchen och vi hade också alla chanser att göra det, säger HIFK:S Silja Borgarsdot­tir Sandelin.

Trots förlusten ser hon inte helt förkrossad ut efter matchen.

– I dag gav vi i varje fall SIF en match. Försvaret fungerade väl, för det är sällan SIF gör färre än tjugo mål i en match.

Precis som i lördagens semifinal mot ÅIFK hade HIFK det tungt i den andra halvleken.

– Sjundeå skärpte sig i försvaret och vi hade svårt att få skotten att gå in.

Själv gjorde Borgarsdot­tir Sandelin fyra mål, ett saldo hon är rätt nöjd med.

– Ett par av kontringar­na skulle jag ha velat göra mål på; de brukar vara min specialite­t.

Sjundeå IF fortsätter sin säsong utan förluster. I cupfinalen steg laget från ett underläge, vilket laget tidigare hade svårighete­r med.

– I andra halvleken sprang

”Vi tog inte många utvisninga­r i andra halvleken så det var tillåtet att spela lite hårdare i försvaret.” PERNILLA KARLSSON Sjundeå IF

vi över dem, och vann på psyket, säger Karlsson.

 ?? NIKLAS MELTIO ?? SLITSTARK. Emmi Perovuo och SIF slog HIFK med 18–16, och såg till att damernas cupguld gick till Sjundeå för första gången på 31 år.
NIKLAS MELTIO SLITSTARK. Emmi Perovuo och SIF slog HIFK med 18–16, och såg till att damernas cupguld gick till Sjundeå för första gången på 31 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland