Hufvudstadsbladet

Ducks hetaste back – men kan få lämna laget

NHL Sami Vatanen är Anaheim Ducks bästa poängplock­are bland backarna, han snittar en poäng per match på sina sex senaste matcher – men han kan få lämna ett av ligans hetaste lag.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

ISHOCKEY Anaheim Ducks 24-åriga Sami Vatanen har fått flyt på sitt spel. Han har 3+3 poäng på de sex senaste matcherna och han har bidragit starkt till att laget lämnat isen som vinnare i dessa sex matcher. Vatanen leder Anaheimbac­karnas interna poängliga och är femma totalt i Ducks med 9+22=31 poäng och han får ansvar både i powerplay och i spel fem mot fem.

– Vårt powerplay har börjat fungera. Vi flyttar pucken snabbt och skjuter. Enkelt. När man börjar med det enkla så kommer också de snyggare kombinatio­nerna så småningom, säger Vatanen, som gjort fyra av sina nio fullträffa­r i powerplay, till nhl.com.

Tack vare Vatanens powerplaym­ål som gav Anaheim segern mot Buffalo natten till i går har Ducks vunnit 20 av sina 26 senaste matcher och efter en dålig sekvens jagar laget titeln i Stillahavs­divisionen på allvar.

Men Vatanen – han kanske inte får njuta av storformen länge.

Namnet Sami Vatanen är starkt inblandat i rykteskaru­sellen inför ”deadline day”, nästa måndag då transferfö­nstret i NHL stängs.

Anaheim har en lucka i sitt manskap och skulle behöva en målhungrig ytter eller två som skulle ge stabilitet åt toppkedjor­na. Namn som Kyle Okposo, Radim Vrbata, Loui Eriksson och Andrew Ladd finns enligt rykten på Ducks önskelista.

För att skaffa sig en forward av denna kaliber lär Ducks tvingas i gengäld ge en hyfsad back i transfern. Cam Fowler och Hampus Lindholm, likaså i bra form, är också namn som snurrat runt i rykteskaru­sellen. Men med tanke på att Vatanen varit ett hett namn i transfersp­ekulatione­rna redan länge, kan det väl hända att Ducks offrar den formstarka finländare­n för en forward.

 ?? FOTO: MADDIE MEYER/AFP ?? INTRESSANT. Sami Vatanen har varit ett hett namn i transfersp­ekulatione­rna redan länge och han kan mycket väl lämna Anaheim Ducks innan transferfö­nstret stängs.
FOTO: MADDIE MEYER/AFP INTRESSANT. Sami Vatanen har varit ett hett namn i transfersp­ekulatione­rna redan länge och han kan mycket väl lämna Anaheim Ducks innan transferfö­nstret stängs.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland