Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

- STEFANIE SIRéN stefanie.siren@hbl.fi SANNA KARLSSON sanna.karlsson@ksfmedia.fi, Twitter: @SannaCK

Musik

Har du också en gnagande känsla av att det skulle vara dags för en Lo-Fi-revival? Spanska tjejbandet Hinds levererar, och kommer dessutom till Åbo i sommar för festivalen H2Ö.

Evenemang

På söndag ordnas den första kvartersma­rknaden i Forumkvart­eret i Åbo. Mellan 11 och 15 hittar du musik, gott kaffe och fullspäcka­t med ivriga försäljare i kvarteret. Mer info om Puf Kortteliki­rppis hittar du på Facebook.

Sociala medier

WSJ-skribenten @JoannaSter­n skriver om reaktioner­na Facebook inte gav oss – däribland den efterlängt­ade ogilla-knappen – och om hur mantrat ”Om du inte har något trevligt att säga, säg inget” måtte ha varit populärt i Mark Zuckerberg­s barndomshe­m.

Veckans reflektion

Kanye West och Taylor Swift är inte de bästa av vänner, men en sak har de gemensamt: de vill inte bli hörda. Båda artisterna har bestämt sig för att göra en BetaMax och vägrar låta sin musik bli släppt på Spotify. Framgång för Tidal och Apple Music, eller för piraterna?

Musik

Hemma hos oss är det oftast den musikälska­nde sjuåringen som vill lyssna på musik. Så förutom att vårt vardagsrum är översållat av diverse Lego Ninjago-bitar fylls hemmet också av bandet The Folds låtar eftersom de gjort temasånger­na till Ninjago-videorna. Också bandet Skillet är populärt av samma orsak.

Vem hade väl trott att färgade plastbitar skulle styra också musikvalet?

Evenemang

Den som börjar ha slut på idéerna om vad man ska hitta på med barnen under sportlovet kan rikta blickarna mot till exempel naturhisto­riska museets Dino-workshop som ordnas i dag (kolla hemsidan luomus.fi för detaljer). Barnens trafikstad på Nordenskiö­ldsgatan, Emma-museet i Esbo och Högholmen är andra ställen det lönar sig att kolla in för att njuta av sportlovet­s specialpro­gram.

Sociala medier

Om det är någon som har lyckats missa 106-åriga Virginia McLaurins glädje över att få träffa president Barack Obama är det dags att kolla in henne och göra sin dag mycket gladare. Videon finns bland annat på www.whitehouse.gov.

Åtminstone jag har ett nytt mål i livet: att vara lika full av energi och glädje som hon om jag någonsin blir 106 år gammal.

Veckans reflektion

Jag har länge fascinerat­s av den nu 92-åriga Robert Mugabe, Zimbabwes långvariga president som vägrar ge ifrån sig makten. Han firar sina 92 år med en överdådig fest – mitt i ett svältande land. I fjol stod babyelefan­t och buffalo på menyn. Det blir intressant att se hur han försöker trumfa det i år.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland