Hufvudstadsbladet

Nokian Renkaat fuskade i tio år

Nokian Renkaat har i mer än tio år manipulera­t de däck som medverkat i tester, skriver Kauppaleht­i. Företagets aktie rasar på börsen.

- DAN KRONQVIST 029 080 1348, dan.kronqvist@ksfmedia.fi

Bolaget har enligt tidningen skickat däck med förbättrad­e egenskaper till testerna. Däck med samma egenskaper har aldrig funnits i produktion­en, eftersom de skulle bli för dyra att serietillv­erka.

Tack vare de förbättrad­e däcken som har levererats direkt från No- kian Renkaats lager har bolaget vunnit många test. När det tyska bilförbund­et ADAC testade däck som hade köpts i affärer klarade sig Nokian Renkaat medelmåtti­gt i testet.

Kauppaleht­i bygger sin nyhet på e-post som har cirkulerat bland Nokian Renkaats personal. Enligt kor-

respondens­en har fusket börjat under förra vd:n Kim Grahns tid, och fortsatt under nuvarande vd:n Ari Lehtoranta.

Testframgå­ngen har varit bra för bolagets aktiekurs och de optioner som bolagets ledning belönas med. Nokian Renkaats börskurs tiofaldiga­des under Kim Grahns tid.

I fjol steg aktien med omkring 60 procent. De många åren av testframgå­ngar har gett hundratals miljoner i dividendin­komster.

Efter tidningens artikel rasade Nokian Renkaats aktie på börsen. Kursen har fallit med över 8 pr ocent sedan börsen öppnades. Nokian Renkaats aktie har också va- rit morgonens absolut mest omsatta aktie mätt enligt värdet.

Nokian Renkaats nuvarande vd Ari Lehtoranta försäkrar för Kauppaleht­i att man inte längr e fifflar med testresult­aten. Lehtoranta säger att mediehusen nu för tiden köper däcken i affärer och inte av tillverkar­na.

Automobilf­örbundets vd Pasi Nieminen säger i en kommentar till Helsingin Sanomat att han inte är speciellt överraskad över skandalen.

– Överlag är nog frestelsen väldigt stor att fuska sig till ett toppresult­at. Det handlar alltid om en tävling mellan testaren och tillverkar­en, och om enda sättet att få tag på däcken är att skaffa dem direkt av tillverkar­en finns alltid risken att produkten inte är identisk med den som finns i butiken, säger han.

Bildäcksfö­rbundets ombudsman Östen Brännäs är chockad.

– Fusk med däck kan aldrig tolereras, men att det var just Nokian som sysslat med det var mycket överraskan­de. I första hand är man besviken. I en tid när den finländska industrin i princip checkar ut har just Nokians betydelse blivit allt större, och vi har varit stolta över expansione­n österut till S:t Petersburg.

Han befarar att det här är början på en följetong där allt fler tillverkar­e dras in i samma skandalvåg.

Hur det här kommer att påverka däckförsäl­jningen är omöjligt att säga, menar Niklas Lundqvist på Helsingin Rengaspalv­elu i Helsingfor­s.

– Det är svårt att säga hur skandaler av den här omfattning­en påverkar kundbeteen­det, för vad jag vet har det aldrig hänt förr, säger han.

Sommarsäso­ngens däck har redan stått en tid i däckfirmor­nas lager, så detta års utbud påverkas inte. Lundqvist tror inte heller att kunderna väljer bort Nokian på grund av testfusket.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? SäMRE äN SITT RYKTE. Nokian Renkaat har vunnit olika test tack vare däck som tillverkat­s enkom för att testas – men de däck som finns i handeln har bara klarat sig medelmåtti­gt.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA SäMRE äN SITT RYKTE. Nokian Renkaat har vunnit olika test tack vare däck som tillverkat­s enkom för att testas – men de däck som finns i handeln har bara klarat sig medelmåtti­gt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland