Hufvudstadsbladet

Mål i första perioden, tupplur i andra

Keith Aulies första fullträff i IFK-dressen satte i gång hemmalaget som kunde ta sin tredje raka seger efter en dominant prestation.

- TOMMI WILLBERG

ISHOCKEY Pelicans utnyttjade ett av sina få mållägen i första perioden men då HIFK kom i gång kunde Lahtislage­t inte göra annat än beundra den röda vågen som ångade på i anfallszon­en.

Joonas Rask spelade fram till alla tre mål och Tomas Zaborsky satte säsongens 22:a respektive 23:e fullträff. Men HIFK:s första målskytt var backjätten Keith Aulie vars mål var hans första i HIFK-skjortan.

– Jag nätar sällan så visst är det alltid kul att få sätta in en puck. Vem vet, det kan dröja länge innan det händer igen, säger kanadensar­en leende.

Aulie hann spela 17 ligamatche­r utan mål innan det lossnade. I match nummer 18 fick han äntligen panga in en retur som blev början på slutet för Pelicans. Men det känns som om han fyllt sin ruta under de knappa åtta veckorna i Helsingfor­s.

– Jag har trivts jättebra här. Människorn­a är trevliga, det är en bra atmosfär i hallen och det är kul att spela för ett av de bättre lagen i ligan. Vinnandet smakar bra, säger han.

Skottkalas

Ville Husso i HIFK-målet fick frysa ordentligt. Under de fyrtio första minuterna behövde han endast ingripa fem gånger. Vid det skedet hade kollegan Janne Juvonen stoppat hela 33 skott. Slutligen blev det tio räddningar för Husso medan Juvonens, som tvingades lämna matchen skadad några minuter före slutsignal­en, motsvarand­e siffra blev 39.

Skottstati­stiken visade 67–23 i HIFK:s favör.

– Det är länge sedan jag varit med om något liknande. Så går det då man får mycket powerplay, säger Aulie leende.

När HIFK pressade på som värst i andra perioden hade Pelicans svårighete­r att komma ur sin egen zon. HIFK slet åt sig lösa puckar och Pelicansba­ckarna kunde inte annat än att stoppa HIFK-vågen på regelvidri­gt sätt.

I andra perioden blev det sex utvisnings­minuter på knappa sju minuter.

– Några av oss kunde ha tagit en tupplur under andra perioden då vi fick spela powerplay efter powerplay. Kul för killarna som fick ansvar och för laget är det alltid bra, eftersom vårt powerplay är så starkt.

 ?? FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA ?? HIFK-forwarden Joonas Rask var inblandad i alla lagets mål.
FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA HIFK-forwarden Joonas Rask var inblandad i alla lagets mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland