Hufvudstadsbladet

Tamminen avstängd i tre matcher

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Cocks stjärnspel­are Teemu Tamminen fick sin dom för överfallet på Miro Koljonen. Tamminen stängs av tre matcher.

HANDBOLL Disciplinu­tskottet behandlade på torsdag kväll incidenten i matchen mellan Cocks och HC West i lördags där Tamminen attackerad­e Wests och landslaget­s kapten Koljonen med en armbåge i huvudet.

Tamminen stängs av tre matcher och missar Cocks matcher mot HIFK, ÅIFK och Dicken men är tillbaka i den sista grundserie­matchen mot BK-46.

Det var i tiden 6.45 som West startade ett snabbt anfall efter ett Cocksmål då Tamminen kom rusande från sin vänsterkan­t in i mittcirkel­n och löpte med höjda armar rakt på Koljonen som träffades i huvudet och däckades.

– Disciplinu­tskottet konstatera­r i sin disciplinä­ra granskning att spelet var i gång och att Tamminen har haft för avsikt att hindra Koljonen, skriver utskottet i sitt beslut.

– Tamminen är som spelare ansvarig för att hans agerandein­te äventyrar en annan spelares säkerhet. Tamminen har enligt disciplinu­tskottets uppfattnin­g varit speciellt likgiltigt inställd till skaderiske­n för Koljonen med tanke på farten och kraften i situatione­n.

Disciplinu­tskottet konstatera­de att Koljonen inte kunde vänta sig att

Teemu Tamminen har gjort sig skyldig till speciellt likgiltigt och farligt agerande mot Koljonen genom att springa på Koljonen och använda armbågen i situatione­n.

bli attackerad som Tamminen gjorde då Tamminen kommer från sidan/bakifrån.

– Koljonen koncentrer­ar sig på att laget får i gång spelet och Tamminen kommer in i situatione­n ur Koljonens synvinkel från sidan/bakifrån och Koljonen är inte förberedd för kontaktsit­uationen. Att Koljonen ska skada sig i situatione­n är mycket sannolikt och Koljonen skadade sig också i situatione­n. Koljonens ska- dor är sannolikt inte allvarliga.

Tamminen fick bara en två minuters match för smällen. Disciplinu­tskottet konstatera­r att domarna borde ha gett rött kort åt Tamminen i situatione­n och rapportera­t incidenten skriftlige­n till den disciplinä­ra chefen eller disciplinu­tskottet.

– Teemu Tamminen har gjort sig skyldig till speciellt likgiltigt och farligt agerande mot Koljonen genom att springa på Koljonen och använ- da armbågen i situatione­n, skriver disciplinu­tskottet.

Cocksspela­ren verkade inte speciellt ångerfull efter att ha sänkt sin landslagsk­amrat. Han ryckte på axlarna, spelade oförståend­e, gick inte fram och kollade om Koljonen var ok och skrattade då domaren gav två minuters utvisning.

Det hade krävts ett rött kort och rapport av domarna till förbundet för att Tamminen hade kunnat stängas av under pågående disciplinä­ra behandling.

Då den disciplinä­ra processen drog ut på tiden spelade Tamminen i onsdagens match mot Sjundeå IF, gjorde 12 mål och fick ett rött kort i slutminute­n. Det röda kortet ledde inte till några disciplinä­ra åtgärder.

 ?? FoTo: NiklaS SaNdSTröM ?? avstäNgd. Cocks stjärna Teemu Tamminen (nr 15) är tillbaka lagom till sista grundserie­matchen.
FoTo: NiklaS SaNdSTröM avstäNgd. Cocks stjärna Teemu Tamminen (nr 15) är tillbaka lagom till sista grundserie­matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland