Hufvudstadsbladet

City hoppas på inspireran­de titel

Manchester Citys säsong har gått upp och ner. Kanske är en ligacuptit­el det som behövs för att få formkurvan att börja peka stadigt uppåt?

- fNb–tt

FOTBOLL Förnedrat av Chelsea i FAcupen. Övermäktig­t Dynamo Kiev i Champions League. På fjärde plats och sex poäng efter Leicester i Premier League-toppen.

Manuel Pellegrini­s mannar har onekligen bjudit på ömsom vin, ömsom vatten den senaste tiden. I morgon ställs Manchester City mot Liverpool i finalen av den engelska ligacupen på Wembley.

Segrar i Europa

Senast Manchester­laget tog hem cupen var 2014. Då fortsatte de ljusblå med att senare även vinna Premier League, efter att ha passerat Liverpool i den sista omgången.

– Det gav oss extra självförtr­oende och extra motivation till att ta hem ligatiteln det året, säger Jesús Navas till Sky Sports enligt Manchester Evening News.

– Det skulle vara fantastisk­t att ta hem bucklan. Vi är fortfarand­e med i kampen om Premier League-titeln och det här skulle ge en bra känsla för resten av säsongen.

Liverpool kommer till finalen – som bland annat bjuder på en match i matchen mellan Touré-bröderna Yaya och Kolo i varsitt lag – från 1–0-segern över Augsburg i Europa League.

– Det är inte relevant för söndag, men självklart stärks laget av en bra insats och har fått förtroende från att vinna, säger tränaren Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Men du kan ju säga samma sak om City efter mötet i Kiev. För Klopp är finalen en chans att ta en första, hoppingiva­nde titel som tränare för Liverpool. I mötet med Augsburg fick han byta ut duon Daniel Sturridge och Philippe Coutinho, som båda har en bit kvar till toppformen efter att ha kommit tillbaka från skador. Båda ska dock vara aktuella för spel i morgon.

– Vi ska göra vårt yttersta för att få till en bra prestation, säger Klopp.

Det gav oss extra självförtr­oende och extra motivation till att ta hem ligatiteln det året. Jesús Navas Cityspelar­en om cupsegern 2014.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland