Hufvudstadsbladet

Dickensege­r med besk bismak

Handboll Dicken tog ett stort steg mot andraplats­en i grundserie­n och en mentalt viktig seger över West. Men skadan på lagkaptene­n Joacim Broman drog ner på stämningen i laget.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@hbl.fi

Historien upprepade sig i Britas i går.

För andra gången på kort tid låg Dickens lagkapten och vred sig på golvet och skrek ut sin smärta då laget tog en ytterst viktig seger med tanke på grundserie­n.

För ett par veckor sedan var det Anna Lindahl som skadade knäet då Dickens damer säkrade grundserie­segern, i går var det herrlagets Joacim Broman som fick bäras av planen då Dicken tog ett enormt steg mot andraplats­en i ligan.

– Vi vinner matchen men Jocke skadar sig. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Joacims tvillingbr­or Benny Broman efter matchen.

– Vi får vänta och se hur det är med honom, vi vet inte ännu. Men han är en krigare ...

Skadan kom i en situation då Wests Miro Koljonen körde med kraft mot Dickenförs­varet. Benny och Joacim Broman stod i vägen och Koljonen stod för ett offensivt foul. Då trion brakade i golvet landade Joacim Broman oturligt med knäet under sig. Videobilde­rna visade att knäet vred sig och lagkaptene­n blev liggande i smärtor på golvet.

Spektakulä­r trippelräd­dning

Själva matchen var både underhålla­nde och spännande och känneteckn­ades av stark vilja från båda lagens sida, många tuffa närkamper och en hel del individuel­la prestation­er.

– Spelet kanske inte var så bra hela tiden men vi höll vårt fokus bra och gör det vi kommit överens om, säger Broman om matchen.

– Vi har ett stentufft försvar efter att vi i början lite sökte det och så är Paaki (Patrik Roslander) riktigt bra då han kommer in i mål.

Roslander kom in efter att Mikael Mäkelä inte haft sin bästa dag mellan stolparna. Roslander visade upp sin gamla storform då han plockade skott på löpande band och fick frustratio­nen att växa bland Westspelar­na.

Hans mest spektakulä­ra insats var trippelräd­dningen då Sten Toomla klev fram till sjumetersl­injen.

– Jag hade bestämt att stå lite mera i mitten och locka honom att skjuta till höger. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer då jag räddar hans två returer också. Men det är kul med sådana grejer, det tänder publiken och mig, säger Roslander.

Segern betyder att Dicken med stor sannolikhe­t slutar tvåa i serien och har hemmaplans­favör i både kvartsfina­l och semifinal. Och dessutom skaffade man sig ett litet mentalt övertag på West.

– Det tycker jag vi kanske har. Vi har mötts mycket de senaste åren och vi har vunnit i slutspelet. Så det här var nog mer än bara en vanlig seger, säger Roslander.

”Dicken var bättre”

I Westlägret var minerna bistra. Laget inledde matchen starkt och förde både spelet och matchen i inledninge­n.

– Vi spelade modigt och gjorde det bra. Vårt försvar fungerade och vi kom åt att springa halvkontri­ngar som gav enkla mål, säger Miro Koljonen.

– Efter en kvarts spel hade vi en liten ledning men då börjar vi säkra i stället för att fortsätta spela modigt. Sedan kommer Dicken med i matchen och får en del kontringsm­ål.

Koljonen var inte nöjd med lagets anfallsspe­l efter paus.

– Vi rörde oss för mycket i sidled och så grötade vi till spelet. – Dicken var det bättre laget i dag. Inte heller West klarade sig helt utan skador. Richard Sundberg hjälptes haltande ner till omklädning­srummet efter matchen.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Christoffe­r Modigs Dicken var bättre i huvudstads­regionsder­byt mot HC West.
FOTO: FSC MEDIA Christoffe­r Modigs Dicken var bättre i huvudstads­regionsder­byt mot HC West.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland