Hufvudstadsbladet

”Dicken passar oss bättre”

Spartaträn­aren Jani Vaskola ser fram emot att få möta Dicken i semifinale­rna.

- FILIP SAXéN filip.saxen@hbl.fi

HANDBOLL Sparta börjar vara redo för slutspelet. Med en omgång kvar att spela förbereder sig laget på att möta lokalkonku­rrenten Dicken.

– Det är en bekant motståndar­e och det kommer att bli kul matcher, säger Sara Jäntti efter grundserie­ns nästsista match som slutade i seger över Atlas.

– Vi ska försöka göra det svårt för förhandsfa­voriten.

Jänttis Sparta spelade avslappnat mot Atlas och koncentrer­ade sig på att ha kul och få till lyckade insatser på planen.

– Det var mycket fart i matchen och då blir det också en hel del misstag. Men alla fick lyckas och det var kul, säger Jäntti.

Sparta slutar fyra i grundserie­n och kommer att ställas mot Dicken i semifinale­rna. Något som passar Spartaträn­aren Jani Vaskola utmärkt. Vaskola ledde just Dicken till FM-guld för ett år sedan och känner de kommande motståndar­na.

– Fjärdeplat­sen passar oss väl. Dicken passar oss bra som motståndar­e. De passar oss bättre än HIFK rent spelmässig­t och så känner jag spelarna mycket väl, säger han.

– Vi kan gå in i den matchserie­n helt utan press medan Dicken helt enkelt bara måste vinna. Regerande mästarna kan ju bara inte spela i bronsmatch­en.

Under Vaskolas ledning har Sparta gått mycket framåt den här säsongen. Lagets spel har blivit rätlinjigt, spelarna visar större beslutsamh­et framåt än man gjorde i början av säsongen och de är inte rädda att ta och ge smällar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland