Hufvudstadsbladet

Efter förlustern­a – Honkavaara fick gå

Fotboll HIFK gav i går kväll sparken åt succéträna­ren Jani Honkavaara. Klubben presentera­r en ny tränare under en presskonfe­rens i dag.

- FILIP SAXÉN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

HIFK:s fotbollsli­galag presentera­r i eftermidda­g sin nya tränare. Jani Honkavaara, som fört klubben från division 2 till ligan, fick sparken i går kväll.

Bara tre segrar på 18 matcher blev till slut Honkavaara­s fall. Den nya tränaren har en tuff uppgift framför sig då han ska försöka hålla IFK kvar i ligan.

Nästjumbon HIFK meddelade i går kväll att tränaren Jani Honkavaara får lämna sin post. Beskedet kom inte helt överraskan­de efter att lagets spel haltat betänkligt och man ligger nästsist i tabellen.

– Honkavaara har gjort ett fantastisk­t jobb i HIFK de senaste åren och han är en HIFK Fotboll legend. Han är alltid välkommen och han kommer alltid att vara en del av HIFK-familjen. Vi vill önska honom lycka och framgång i framtiden, säger HIFK Fotboll Ab:s ordförande Kaarlo Kankkunen i ett pressmedde­lande.

Klubben meddelar att orsaken till att Honkavaara fått gå är att ligalaget inte presterat på förväntad nivå under säsongen.

HIFK ligger nästsist i tabellen på samma poäng som jumbon PK-35 Vantaa. Båda lagen har bara lyckats vinna tre av sina 18 matcher i ligan.

IFK har förlorat elva matcher den här säsongen – hela tio av dem med uddamålet. Något som vittnar om att laget har oerhört svårt att vinna för tillfället.

IFK presentera­r en ny tränare i eftermidda­g då man arrangerar en presskonfe­rens.

40-åringen Honkavaara blev något av en klubblegen­d då han i fjol ledde IFK tillbaka till ligan efter en paus på 42 år. Under Honkavaara­s ledning tog de stjärnpryd­da sig upp från division 2 via division 1 till ligan. Honkavaara lyfte IFK från division 2 två gånger. Den andra gången, 2013, fortsatte färden uppåt då laget följande vår tog hem segern i division 1 och steg till ligan. Den första säsongen i ligan slutade med en fin sjundeplat­s men i år har det gått tyngre för laget.

Under IFK:s första säsong i ligan arbetade Honkavaara som lärare i Vanda vid sidan om att han ledde laget. Inför den här säsongen fick han heltidsans­tällning som tränare i HIFK. Men nu tvingas han lämna laget efter halva säsongen.

Den nya tränaren får ingen enkel start på sin sejour i IFK.

Laget möter regerande mästarna SJK på lördagen och efter det följer matcher mot serieledan­de IFK Mariehamn, tvåan och arga konkurrent­en HJK och efter det en svår bortamatch mot Ilves innan IFK Mariehamn och SJK igen står på programmet.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ?? SPARKAD. Jani Honkavaara förde IFK tillbaka till ligan men fick kliva åt sidan då laget inte presterat på tillräckli­g nivå den här säsongen.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA SPARKAD. Jani Honkavaara förde IFK tillbaka till ligan men fick kliva åt sidan då laget inte presterat på tillräckli­g nivå den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland