Hufvudstadsbladet

Ogier segrare i Tyskland

Sebastien Ogier vann tyska rallyt. Segern innebär att fransmanne­n nu har vunnit 35 gånger i VM-serien.

- FNB

RALLY Avståndet till spanjoren Dani Sordo på andra plats blev drygt 20 sekunder. Det var nära att bli dubbelt franskt i täten, för Thierry Neuville var bara en tiondel långsammar­e än Sordo.

Esapekka Lappi slutade sjua totalt och tog hem WRC2-klassen. Jari-Matti Latvala tappade tätkontakt­en då växellådan gick sönder på första sträckan i fredags.

Segern var Ogiers tredje för säsongen – han vann också i Monte Carlo och i svenska rallyt. Fransmanne­n har 59 poäng ner till närmaste konkurrent – Volkswagen­stallkamra­ten Andreas Mikkelsen. Norrmannen slutade fyra i tyska rallyt, som avgörs kring staden Trier nära gränsen till Luxemburg.

Fyra rallyn återstår, så sammanlagt 100 poäng står på spel för den som tar hem alla fyra. Med andra ord ligger Ogier mycket bra till för att ta sin fjärde VM-titel.

– Resultatet var utmärkt med tanke på VM-serien. Jag lovade att göra mitt bästa i teamets hemmarally och det lyckades jag med. Jag har saknat vinnarkäns­lan, säger Ogier.

Latvala bröt

Jari-Matti Latvala tvingades bryta redan i fredags, då han drabbades av problem med växellådan. Det lite originella regelverke­t i rally innebar att han ändå kunde fortsätta köra på lördag och söndag, men långt ner i resultatli­storna. Det slutade ändå med två VM-poäng, eftersom den avslutande sträckan var en så kallad powerstage där poäng delas ut oavsett slutlig placering i rallyt. Latvala var näst snabbast på den etappen.

Rallyts bästa finländare Esapekka Lappi vann WRC2-klassen och skrevs in som sjua i resultaten där alla klasser ingår. Skodaförar­en tog hem sin klass med över en minut till tjeckiska stallkamra­ten Jan Kopecky.

– Tävlingen var inte perfekt, men resultatet var det. Under morgonen var det lite svårt då jag körde lite väl mycket på säkerhet. Men lördagen var nog karriärens bästa dag i ett asfaltrall­y, säger Lappi.

 ??  ?? VIKTIGA POäNG. Sebastien Ogier tog ett steg närmare sin fjärde VM-titel. FOTO: EPA/ALL OVER PRESS/NIKOS MITSOURAS
VIKTIGA POäNG. Sebastien Ogier tog ett steg närmare sin fjärde VM-titel. FOTO: EPA/ALL OVER PRESS/NIKOS MITSOURAS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland