Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Den här typen av ytligt PR-sälj från Löfven är inte att ta Sveriges utbildning­skris på allvar. Skolpoliti­k ska inte vara att sälja någon burk med förpackade bananer.

Expressen

anser att ett tecken på politikens förflackni­ng är att den blivit en reklambyrå och skriver att ”något snille till copywriter i Löfvens stab” kom på en genial idé för att fixa den svenska skolkrisen: höstlovet döps om till läslov. Statsminis­ter Stefan Löfven lovade därför fem miljoner kronor till kommunerna för att en läsläxa delas ut under höstlovet.

Med social- och hälsovårds­reformen siktar sossarna redan på riksdagsva­let.

Iltalehti

om att SDP:s förslag till reform inte bara är ett ställnings­tagande utan en del av ett större politiskt maktspel inför riksdagsva­let 2019.

Inom idrotten måste man återvända till grunden: till glädjen att röra sig.

Ilta-Sanomat

efter att de olympiska spelen i Rio de Janeiro för Finlands del slutade med en ynka bronsmedal­j.

Utveckling­en i Turkiet är mycket oroande, Islamiska staten och andra islamistis­ka organisati­oner är ett hot mot mänsklighe­ten och våld mot kvinnor, sexuella övergrepp och människoha­ndel måste tas på betydligt större allvar än vad man gör nu. Men vi ska vara väldigt försiktiga med hur den kampen förs. Islamism är inte detsamma som muslimsk tro och all islamism är inte terrorism. Demoniseri­ng av hela folkgruppe­r skapar farliga motsättnin­gar och bara ökar spänningen.

Vasabladet

Henrik Othman

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland