Hufvudstadsbladet

Schweinste­iger kan göra en Bogarde

-

● Holländare­n Winston Bogarde är en av alla tiders sämsta spelarköp i Premier Leagues historia. Han gjorde bara elva matcher för Chelsea under sina fyra år men lyfte 50000 euro i veckan i lön. Nederlända­ren insåg att han aldrig skulle få en liknande ersättning i någon annan klubb och väntade kallt ut kontraktet samtidigt som han kammade hem storkovan. Att karriären var slut i och med det bekymrade honom inte nämnvärt.

● Den här gången är det inte Chelsea som är mest illa ute med spelare de inte behöver. I stället är det de båda Manchester­klubbarna som fått problem, eller rättare sagt spelare, på halsen.

Offensivt utmärkte men defensivt fladdrige Yaya Touré är inte Citymanage­rn Pep Guardiolas drömspelar­e. Ivoriainen är för ojämn och för oberäkneli­g för att passa in i katalanens pussel och 33-åringen har getts tillåtelse att se sig om efter en ny klubb.

Samma sak gäller för visserlige­n skicklige men ytterligt självgode Samir Nasri.

Problemet verkar vara att ingendera, i synnerhet inte Touré med en årslön på 15 miljoner euro och ett år kvar på kontraktet vill lämna. Nasri tjänar 8,5 miljoner euro och har tre år kvar på kontraktet och vill inte fransmanne­n se sin karriär gå samma öde till mötes som Bogardes är det bara att lämna Etihad.

Touré och hans agent Dimitrij Seluk har varit i luven på City tidigare. 2014 meddelade Seluk att hans klient var ytterligt upprörd och ledsen över att klubben inte kommit ihåg dennes födelsedag. Han hotade då att lämna klubben men stannade kvar. Kanske han borde ompröva sitt beslut denna gång?

Enligt Seluk har hans klient inga intentione­r att lämna. I stället ska Touré enligt sin vapendraga­re imponera på Guardiola

JONAS VON WENDT

reporter

till den grad på träning att katalanen tar honom till nåder. Kan vara lättare sagt än gjort.

● I Manchester United är som bekant Bastian Schweinste­iger helt ute i kylan. Fjolåret under Louis van Gaal var skadeförfö­ljt

 ?? FOTO: EPA/PETER POWELL ?? Bastian Schweinste­iger har en monsterlön i Manchester United.
FOTO: EPA/PETER POWELL Bastian Schweinste­iger har en monsterlön i Manchester United.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland