Hufvudstadsbladet

HJK bröt segerlös svit – Jallow grattades på plan

Den 24 juli slog HJK PK-35 med 4–2 på Sonerastad­ion. Exakt en månad senare, den 24 augusti, satte Helsingfor­slaget stopp på en ond svit som startade efter den förra triumfen mot PK-35.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

FOTBOLL Det hann bli en segerlös svit på fem matcher för HJK, fyra oavgjorda och en förlust, efter det senaste mötet med PK-35. Men i säsongens tredje inbördesmö­te mellan huvudstads­regionens klubbar satte Mika Lehkosuos manskap äntligen punkt för en otrevlig svit.

Matchhjält­e fick bli Ousman Jallow som med sina två fullträffa­r sänkte krislaget PK-35 vars höst ser ut att bli en enda väntan på det bittra slutet.

Det krävdes dock en kalldusch för hemmalaget innan Jallow fick stiga fram.

Efter två stycken bollar i stolpen av HJK fick Vandalaget en kontringsc­hans som slutade i att Klubibacke­n Aapo Halme rev ner en PK-anfallare och fick se på den röda lappen efter bara 26 minuters spel. PK fick en liten press till stånd men den slutade olyckligt.

Anthony Annan stal bollen och skickade i väg Nnamdi Oduamandi som å sin sida satte en lysande passning bakom PK:s backlinje. Jallow fick bollen, fintade bort målvakten Samu Volotinen och lyfte upp bollen i krysset efter en halvtimmes spel.

– Det var illa med det röda kortet men jag litade på vårt lag ändå. Vi visste att vi kan vinna. Vi måste satsa mera på kontringar och det funkade bra, säger tvåmålssky­tten.

Trots bara tio man på planen kontroller­ade Klubi matchen rätt enkelt och i början av andra halvleken slog Jallow till igen. Han rusade på ett inlägg för att nicka och PK-backen Kim Raimi gick på samma boll med dojan i högsta hugg. Avblåsning, gult kort och straff.

Jallow själv satte in bollen på straffen.

– Det var jättekul att lyckas göra två mål men jag är ännu gladare på grund av de tre poängen vi fick. Vi hoppas att formen fortsätter, säger Jallow.

Ivrig beundrare

Jallow var den solklara matchhjält­en mot PK-35. Det tyckte också en supporter som rusade ut på planen på stopptid. Jallow ryckte till då den unga mannen sprang mot honom.

– Jag blev rädd när jag märkte att nån springer mot mig men han var ju trevlig. Han ville bara ge mig en kram så jag kramade honom tillbaka och han blev glad, säger Jallow med ett skratt.

HJK tog nio av nio möjliga poäng med sig från matcherna mot PK-35. Segersiffr­orna skrevs 2–1 på bortaplan samt 4–2 och 2–0 på Sonerastad­ion.

På söndag får Klubi en chans på revansch då KuPS gästar Tölö för andra gången i augusti. Senast såg allt bra ut efter 90 minuter men på stopptid förvandlad­es 2–1 till svidande 2–3 och noll poäng för HJK som ligger en poäng bakom serieledar­en IFK Mariehamn som spelat en match färre än Klubi.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI ?? HJäLTE. Ousman Jallow och hans största fan.
FOTO: JUSSI NUKARI HJäLTE. Ousman Jallow och hans största fan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland