Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

Väljarstöd­et för Sannfinlän­darna rasade under regeringen­s samtal om tvångslaga­r. Den arbetarkla­ss som röstade på partiet gillade inte det som partiet gick med på inom regeringen. De nya åtgärder som nu slår mot de arbetslösa kan vara ett dödande gift för Sannfinlän­darna. Det att Centern och Samlingspa­rtiet ännu behöver partiet ger lite svängrum.

Ilta-Sanomat

om att Sannfinlän­darna har ett halmstrå i förslaget att över 60-åriga långtidsar­betslösa skulle få gå i pension i stället för att hänga i arbetslösh­etsregistr­et vilket kunde göra att partiet behåller sina arbetarväl­jare och hålls i regeringen.

Folk ska inte dö i väntan på vård.

Aftonblade­t

Somar Al Naher anser, efter två uppmärksam­made dödsfall, att svenska politiker av alla kulörer har försummat sjukvården. Borgerliga politiker har sänkt skatten och låtit vinstdriva­nde företag axla ansvaret för vården och socialdemo­kraterna har undvikit att höja skatten.

Påven Franciskus på Twitter: Nya former av slaveri såsom traffickin­g av människor och organ, tvångsarbe­te och prostituti­on är verkliga brott mot mänsklighe­ten. Frihandeln har drabbats av samma syndabocks­problem som EU. Alltför många skyller allehanda olyckor på den fria handeln, medan alltför få står upp för de enorma fördelar som följer av att företag kan handla fritt.

Expressen

anser att ett TTIP-avtal skulle ”stärka kopplingen mellan Washington och Bryssel i en orolig tid när gränser i Europa åter flyttas med våld”.

I Europa är alltför mångas mått rågat.

Iltalehti

Marketta Mattila om att osäkerhete­n i många länder ytterligar­e spänner åt EU:s hårdknutar samtidigt som bara en knapp majoritet av finländarn­a litar på demokratin.

 ?? KSF MEDIA ARKIV/TOR WENNSTRöM ??
KSF MEDIA ARKIV/TOR WENNSTRöM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland