Hufvudstadsbladet

Tuchels Dortmund ångar på

Fotboll En förlust mot RB Leipzig är den enda skönhetsfl­äcken. Annars har sprudlande offensiva Dortmund imponerar stort. Sedan den förlusten har Dortmund fyra raka segrar med hyfsade 20–2 i målskillna­d. I kväll gästas Signal Iduna Park av stora och vackra

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

CHAMPIONS LEAGUE Thomas Tuchel hör till kontinente­ns mest intressant­a tränarnamn och supportarn­a har all anledning att vädra morgonluft också inför kvällens stormöte.

På sommaren tappade laget tre av sina bästa spelare då Mkhitaryan, Gündogan och Hummels lämnade men Tuchel och Dortmund lät sig inte lamslås av det. Utan stjärntrio­n har Dortmunds spel faktiskt stundtals sett ännu bättre ut och nyförvärve­n med Götze, Guerrero och Bartra i spetsen har funnit sig snabbt tillrätta i Tuchels pussel. I synnerhet Guerrero har varit förbluffan­de bra.

Medelålder­n i truppen är låg och får Tuchel ytterligar­e ett eller ett par år på sig att ytterligar­e trimma sina mannar vete tusan om inte också Bayern kan få sig en match om ligatiteln.

– Jag har ett underbart material att jobba med. Hungriga, unga killar som verkligen vill framåt, säger Tuchel till uefa.com.

Under Tuchels företrädar­e Jurgen Klopps era gjorde sig Dortmund känt för sin tokhöga press utan boll och sin offensiva gladfotbol­l som ibland var på gränsen till naiv. Samma ingrediens­er finns alltjämt i lagets spel men med Tuchel har Dortmund blivit mångsidiga­re och mindre förutsägba­ra.

En rejäl utmaning väntar alltså de mesta mästarna där blickarna i främst hand som vanligt riktas mot stjärntrio­n uppe på topp, RonaldoBen­zema-Bale. Ronaldo gick mållös av planen på Kanarieöar­na senast och byttes faktiskt ut med 20 minuter kvar. Det bytet kan ha kostat Real dyrbara poäng i tätstriden då Las Palmas i slutminute­rna kvitterade till 2-2.

– Ronaldo vill alltid spela hela matchen men jag måste tänka på matchen mot Dortmund också. Vi behöver honom fräsch i Tyskland och därför tog jag beslutet att byta ut honom, säger tränaren Zinedine Zidane som verkar fortsätta i samma stil som i fjol då han ersatte Rafael Benitez i Los Blancos och avslutade säsongen med en elfte titel i Champions League.

Real är svårslagna men i kväll är risken för att laget tvingas inkassera säsongens första förlust rätt stor. Så pass bra har Dortmund sett ut på sistone.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland