Hufvudstadsbladet

HIFK kan andas ut – Åboderby i kvalet

Det blir ligafotbol­l för IFK också nästa säsong. Laget säkrade sin plats i finrummet i sista omgången tack vare PK-35:s seger över Inter.

- HBL

FOTBOLL HIFK spelade oavgjort 0–0 borta mot RoPS i säsongens sista ligamatch.

Det visade sig till slut att IFK hållits kvar i ligan också vid förlust då PK-35 slog Inter i Vandalaget­s sista match i ligan.

– Det hade varit hemskt om det här laget fallit ur serien, summerade tränaren Antti Muurinen efter säsongavsl­utningen.

IFK:s säsong var rätt turbulent med tränarbyte och ett ständigt hot om att tvingas kvala. Men då det gällde som mest samlade sig laget och skrapade ihop tillräckli­gt med poäng på slutet för att hållas kvar i ligan. Höjdpunkte­n i den lyckade jakten på det förnyade ligakontra­ktet var derbyseger­n över HJK i slutet av september.

Hämnden var ljus för PK-35. Shefki Kuqi lämnade PK-35 i juli och skrev senare på för Inter som också gått trögt i ligan. I den sista omgpången möttes Kuqis före detta och nuvarande lag och en seger för Inter hade betytt att laget undvikit kvalspel.

Mern PK-35 hade bestämt sig för att göra livet surt för sin förra tränare. I en för klubben totalt betydelsel­ös match slog man Inter med 2–1 och såg till att Kuqi tvingas till kval mot arga lokalkonku­rrenten TPS.

PK-fansen hånade sin före detta tränare under matchen och ropade att Kuqi lyckas få två lag att degraderas samma säsong.

Det hade varit hemskt om det här laget fallit ur serien. Antti Muurinen Tränare, HIFK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland