Hufvudstadsbladet

Duguet trivs i Helsingfor­s

Ridsport Hästskorna flög omkring i arenan då världscups­klassen avgjordes i Helsinki Internatio­nal Horse Show. Schweizare­n Romain Duguet på hästen Quorida de Treho upprepade sin seger från fjol.

- PATRICIA WINCKELMAN­N-ZILLIACUS

Det hårdaste motståndet fick Romain Duguet av Frankrikes Mathieu Billlot och Tysklands Meredith Michaels-Beerbaum.

Den här gången kämpade sammanlagt 15 ryttare om segern i en snabb omhoppning. Frankrikes Mathieu Billot som startade som fjärde var den första som red omhoppning­en felfritt. Han lade en mycket snabb bottentid på 32,70.

Ryttarna efter honom försökte sitt bästa att rida både snabbt och utan fällningar. Tiderna blev snabbare, men de felfria och snabbare rundorna väntade på sig.

Romain Duguet hade startnumme­r tretton i omhoppning­en. Han var den första som lyckades både med en felfri och en snabbare ritt. Hans tid var 30,96.

En av de stora publikfavo­riterna Meredith Michaels-Beerbaum startade sist. Hon påpekade under presskonfe­rensen efter tävlingen att hästen egentligen inte har gått snabba omhoppning­ar.

– Jag ville inte göra publiken besviken och inte heller tävlingsar­rangörerna. Därför tänkte jag att vi försöker vårt bästa. Jag är glad att jag gjorde det för nu förstår jag hur bra min häst är, sade Meredith Michaels-Beerbaum.

Den snabba ritten gav henne en tredjeplat­s med tiden 32,78 sekunder.

Mallat bästa finländare

Det var fyra finländare bland de 36 som startade i grundomgån­gen, där hindren var både större och svårare än i lördagens Grand Prx. För finländarn­as del verkade som om ett långt veckoslut och många höga hinder tyngde både hästar och ryttare.

Den bästa av de fyra var Maiju Mallat på hingsten Vatson Sitte. Hennes ridning var mycket behärskad, balanserad och rytmisk. Hästen fällde endast B-delen i trekombina­tionen, det hinder som visade sig vara en av stötestena­rna på banan. Banmästare­n Giulherme Jorge påpekade, innan tävlingen började, att trekombina­tionen kan visa sig vara svår. Hindret samlade på sig sjutton fällningar. Men också många andra hinder visade sig vara knepiga.

Schweizarn­a verkar trivas extra bra i världscups­sammanhang i Helsingfor­s. Under de senaste sju åren har segern i världscups­klassen gått fem gånger till Schweiz.

Ryttarna berömde arrangeman­gen och utnämnde HIHS till en av de allra bästa världscups­tävlingarn­a i världen. Sammanlagt 7000 personer följde med söndagens tävlingar i ishallen.

Jag ville inte göra publiken besviken och inte heller tävlingsar­rangörerna. Därför tänkte jag att vi försöker vårt bästa. Jag är glad att jag gjorde det för nu förstår jag hur bra min häst är. Meredith Michaels-Beerbaum

 ?? FOTO: SEPPO SAMULI ?? TRIVS I HELSINGFOR­S. Romain Duguet och Quorida de Treho försvarade framgångsr­ikt segern i Helsinki Internatio­nal Horse Show.
FOTO: SEPPO SAMULI TRIVS I HELSINGFOR­S. Romain Duguet och Quorida de Treho försvarade framgångsr­ikt segern i Helsinki Internatio­nal Horse Show.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland