Hufvudstadsbladet

Olivia Sinnemaa är Esbos lucia 2016

Tradition 21-åriga Olivia Sinnemaa är Esbos lucia i år. Esbobygden­s ungdomsför­bund har valt henne till lucia.

- PETRA MIETTINEN 029 080 1425 petra.miettinen@ksfmedia.fi

Olivia Sinnemaa är 21 år och studerar till sjukskötar­e vid Arcada i Helsingfor­s. Hon har sedan hon var liten studerat vid Musikinsti­tutet Kungsvägen i Esbo och sjunger sedan några år för Minna-Liisa Tammela.

Det är styrelsen för Esbobygden­s ungdomsför­bund som väljer Esbos lucia och Olivia Sinnemaa blir den 37:e officiella lucian i Esbo.

Kröningen hålls på en familjefes­t i Mattlidens skola lördag 10 december där Laila Andersson, t.f. rektor för Mattlidens gymnasium, kröner lucia. Det är Mattbynejd­ens ungdomsför­ening som ordnar festen.

Esbos lucia och hennes tärnor har i år 31 uppdrag på tolv dagar. Luciafölje­t besöker i huvudsak sjukhus, äldreboend­en, daghem och olika fester. Lucia medverkar till exempel vid Musikinsti­tutet Kungsvägen­s julkonsert i Esbo domkyrka den 17 december och vid Manskören Manifestum­s julkonsert i Olars kyrka onsdag den 21 december.

Luciamamma är EBUF:s verksamhet­sledare Iwe Ekström.

 ?? FOTO: ESBOBYGDEN­S UNGDOMSFöR­BUND ?? ESBOLUCIA. 21-åriga Olivia Sinnemaa har utsetts till lucia i Esbo. Hon kommer att krönas på en barnfest i Mattlidens skola den 10 december.
FOTO: ESBOBYGDEN­S UNGDOMSFöR­BUND ESBOLUCIA. 21-åriga Olivia Sinnemaa har utsetts till lucia i Esbo. Hon kommer att krönas på en barnfest i Mattlidens skola den 10 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland