Hufvudstadsbladet

Barcelona–Real Madrid i sex punkter

-

●●1. Utgångsläg­et.

Barcelona behöver en seger och har under inga omständigh­eter råd att förlora. Real Madrid kan spela relativt avslappnat med vetskapen om att inte ens en förlust på något sätt är förödande.

●●2. Statistik.

Lagen har mötts 172 gånger i La Liga. Real Madrid har 72 segrar, Barcelona 68 och 32 duster har slutat oavgjort. Den första ligamatche­n mellan de två spelades 1929 i Barcelona. Då vann Real med 2–1. Målskillna­d totalt 280– 273 i Real Madrids favör. Alla tävlingsma­tcher medräknade är det lika jämnt. 93 segrar för Real, 90 för Barcelona och 48 oavgjorda. Målskillna­d 390–376 i Reals favör.

●●3. Skador.

Barcelona saknar Andres Iniesta och Jordi Alba. I Real är Toni Kroos borta en månad till och Gareth Bale i minst sex veckor. Också Alvaro Morata saknas.

●●4. Form.

Real är i bländande slag för tillfället. Fem raka segrar med 16– 3 i målskillna­d. Barcelona har bara två segrar på sina senaste sex matcher.

●●5. Matchvinna­re.

Kryllar av dem i båda lägren. Cristiano Ronaldo och Karim Benzema för att nämna ett par i Real Madrid. MSN-trion i Barcelona.

●●6. Kolla in.

Då både Toni Kroos och Luka Modric dragits med skador under hösten har Mateo Kovacic fått axla ett större ansvar. 22-åringen visade upp sig med sitt Kroatien i Tammerfors för inte så länge sedan. En superb spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland