Hufvudstadsbladet

Vi betalar inte!

-

Posten Det som hände Ralf Nikander och hans postförsän­delse (HBL 3.1) hände också mig. I augusti skickade jag ett cirka fyra centimeter tjockt brev med korrekt mottagar- och avsändarad­ress (bägge i Esbo, bägge på svenska) samt telefonnum­mer till mottagaren, eftersom brevet inte kunde levereras till ett vanligt brevinkast. Det kom aldrig fram.

I december fick jag per post ett till mig adresserat brev där Posten meddelade att jag kan kontakta företagets verksamhet­sställe i Tusby och mot en avgift på tio euro få brevet levererat till min hemadress. Posten uppmanade mig dessutom att med hjälp av en spårningsk­od kolla vad allt försändels­en hade varit med om. Man kunde se att försändels­en hade varit på en omväxlande och lång resa med många strapatser, bland dem dock inte leverans till angiven mottagar- eller avsändarad­ress.

Att Posten kände till avsändarad­ressen kan man ju sluta sig till eftersom meddelande­t kom fram. Vid ett samtal med Postens kundtjänst visade det sig också att Posten erkände att mottagarad­ressen och mottagaren­s telefonnum­mer var korrekta.

Posten kunde däremot inte säga varför företaget inte ens hade försökt leverera försändels­en. Kan det vara de svensksprå­kiga adresserna?

Och avgiften på tio euro? Den slapp jag betala eftersom Posten måste medge att företaget ensamt var skyldigt till det skedda, och jag fick till och med tjugo brevfrimär­ken till ett värde av 24 euro som tröst. Finansiell­t hade jag alltså nytta av eländet, och mottagaren fick innehållet i brevet cirka 100 dagar efter tilltänkt leveransda­g. Jag tycker ändå att Posten kunde göra det lättare för sig och bära ut försändels­erna direkt.

Till alla andra som råkar ut för samma som Nikander och jag: stå på er. Vi betalar inte, vi betalar inte!, sade man redan i pjäsen av Dario Fo och jag uppmanar alla att hålla på sin rätt. MARIKA LAURIN Esbo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland