Hufvudstadsbladet

Lördag vanlig matchdag i ligan

- HBL-FNB

Ligan bjuder på fler lördagsmat­cher än tidigare kommande säsong.

– Nästan en tredjedel eller 64 matcher är på lördagar. Så många lördagsmat­cher har det aldrig varit tidigare i ligahistor­ien, säger ligans vd Timo Marjamaa.

Han uppger att såväl klubbarna som fansen frågat efter mer lördagsmat­cher. Samtidigt har många tränare uttryckt kraftigt missnöje över matcher som kommer för tätt inpå varandra.

– Det är 11 matcher som kommer med tre dagars mellanrum nu. Förra säsongen var motsvarand­e antal 26. Förhoppnin­gsvis syns det i mindre skador och fräschare spelare, säger Marjamäki.

De senaste säsongerna har bjudit på ett spelschema som skapat en haltande tabell med olika antal spelade matcher för lagen. Så blir det även i år, för inte ens premiäromg­ången bjuder på fler än fyra matcher på samma dag. HJK–VPS och SJK– FC Lahti inleder säsongen onsdagen den 5 april och de följande fyra matcherna spelas lördagen därpå, 8 april. Eftersom HJK är i elden igen den 10 april kommer huvudstads­laget att ha spelat två matcher innan alla tolv lagen ens inlett sin säsong. Inter–RoPS i Åbo den 12 april är säsongprem­iär för båda lagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland