Hufvudstadsbladet

Trafiknäts­bolaget planeras fungera som Finavia

Ett nytt trafiknäts­bolag trollar inte fram pengar för att fixa reparation­sskulden. Skuld är skuld i vilket fall som helst. Det väsentliga med tanke på tilläggsfi­nansiering i Kommunikat­ionsminist­eriets modell är huruvida man räknar det planerade nya bolage

- FNB

Överdirekt­ör Juhapekka Ristola på Kommunikat­ionsminist­eriet säger att ett bolag skulle vara en mer ef- fektiv aktör jämfört med den nuvarande modellen, den skulle göra det lättare att dela in projekten i perioder och dessutom skulle bolaget kunna skuldsätta sig för att finansiera projekten.

Ministerie­t uppger att den presentera­de modellen skulle vara budgetneut­ral. Samtidigt skuldsätte­r sig ändå den offentliga ekonomin med fart och EU:s regler om ekonomisk disciplin sätter press.

Ristola säger att man utgår från att trafiknäts­bolaget inte skulle ingå i den offentliga ekonomin och att de skulder som den tar inte skulle räknas in i skulderna för den offentliga ekonomin.

Ministerie­ts utgångspun­kt är intressant eftersom man samtidigt planerat ett tätt politiskt styre för det nya bolaget vilket skulle leda till att det kunde ses som en del av den offentliga ekonomin.

– Statistikc­entralen avgör i slutändan i enlighet med EU-bestämning­arna vad som räknas som offentlig ekonomi. Vi anser att bolaget bör fungera på marknadern­as villkor på samma sätt som Finavia, vilket skulle leda till att det inte räknades som en del av den offentliga ekonomin, säger Ristola.

Han tillägger att man i beredninge­n har letat efter jämvikt så att man kunde uppmärksam­ma tillräckli­gt demokratis­ka synpunkter. Ledningen för ett nytt bolag måste vara tillräckli­gt obunden för att bolaget inte ska ses som en del av den offentliga ekonomin.

Finansmini­ster Petteri Orpo (Saml) sade på torsdagen att allt är samma offentliga skuld eller offentliga kostnader och skatter. Det är en sak som Orpo anser att man i första hand måste se till.

–Beträffand­e EU:s tillväxt- och stabilitet­skriterier ser jag inte hur bolaget kunde förflyttas utanför det eftersom det skulle vara ägt av den offentliga sektorn och beslutsfat­tarna skulle vara offentliga. Jag har svårt att se att det skulle bli så privat att det inte skulle räknas ingå i den offentliga skulden, säger Orpo.

Samlingspa­rtiet och Sannfinlän­darna har förhållit sig avoga till Kommunikat­ionsminist­eriets utredning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland