Hufvudstadsbladet

Kontinen och Peers hittar formen i Australian Open

Henri Kontinen och hans dubbelpart­ner John Peers ångar på i Australian Open. Succéduon är klar för den tredje omgången efter en komfortabe­l seger i svåra förhålland­en.

- HBL-FNB

TENNIS Henri Kontinen och John Peers tog sig vidare till tredje omgången i Australian Open trots störande vindpustar och tufft motstånd i form av Marcos Baghdatis och Gilles Müller.

– Det var verkligen svåra förhålland­en. Jag kommer inte ihåg att det någonsin blåst så mycket under en match. Med tanke på det gjorde vi en mycket bra match, säger Kontinen.

Kontinen och australier­n Peers vann mot den cypriotisk-luxemburgs­ka duon på andra sidan nätet med 6–3, 6–2. Ett break i andra gamet av första set räckte för att ta hem det med klara siffror. I andra set tog Kontinen och Peers två break på vägen mot 6–2.

– Vi fortsatte jobba på bra i våra egna servegames. Och i dag returnerad­e vi bättre än i första matchen, säger Kontinen.

Kontinen och Peers gjorde en kanonsäson­g 2016 och avslutade den med seger i ATP-slutspelet. Trots det finns det mycket outnyttjad potential, då duon lär sig mer detaljer om varandras spelstil.

– Vi klarar av att hålla nivån bättre. Skillnaden jämfört med för ett år sen är att vi var skakigare då. För att kunna besegra oss nu måste motståndar­na spela verkligt bra.

I nästa omgång väntar antingen serberna Dusan Lajovic och Viktor Troicki eller colombiane­rna Juan Sebastian Cabal och Robert Farah. Kontinen/Peers har såväl vunnit som förlorat mot båda duorna.

– Lajovic och Troicki är bra sing- elspelare, säger Kontinen och tror att dagens uppgörelse blir en jämn match eftersom de sämre singelspel­arna är mer samspelta.

– Cabal och Farah spelar stabilt.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ADRIAN DENNIS ?? STARK DUO. Henri Kontinen och John Peers fortsätter imponera i Melbourne.
FOTO: LEHTIKUVA/ADRIAN DENNIS STARK DUO. Henri Kontinen och John Peers fortsätter imponera i Melbourne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland