Hufvudstadsbladet

Seriedränk­aren greps i Joensuu

Den dömda seriedränk­aren Pekka Seppänen har gripits, uppger Östra Finlands polis. Pekkanen hittades i Joensuu på lördagsför­middagen, som passagerar­e i en bil. Gripandet av den efterlyste mannen gick lugnt till.

-

Norra Karelens tingsrätt dömde i tisdags Seppänen till över 14 års fängelse för bland annat två dråp.

Han dömdes också för tre dråpförsök och grovt dödsvållan­de, samt för utsättande, misshandel, koppleri och alkoholbro­tt. Brotten skedde i Norra Karelen åren 2007–2014.

Seppänen misstänks i det här skedet inte för några nya brott trots att han underlät att anmäla sig för att avtjäna sitt fängelsest­raff. Polisen förpassade Seppälä till fängelset på lördagen.

Många tips av allmänhete­n

Under de gångna dagarna fick polisen många tips om Seppänens rörelser och personer han kunde tänkas ha varit tillsamman­s med.

Seppänen mottog sin dom på fri fot eftersom hovrätten beslöt att upphäva häktningen av honom för cirka ett år sedan.

Enligt rätten inträffade minst 15 livsfarlig­a situatione­r för personer som befann sig i på Seppänens fastighete­r eller i hans sällskap.

Båtar kantrade ofta

Två manliga offer var i livsfara två gånger innan de dödades. Enligt tingsrätte­n dränkte Seppänen den ena mannen i strandvatt­net vid sin sommarstug­a i Polvijärvi 2010.

Den andra mannen dog då båten han befann sig i kantrade 2011 vid samma sommarstug­a.

Kantrande båtar var ett återkomman­de fenomen i Seppänens sällskap.

Domarna för dråpförsök handlar om en båtfärd 2007 då Seppänen enligt rätten stjälpte båten. Seppänen själv var en god simmare och de tre personerna som befann sig i båten med honom var betydligt mer berusade än vad han var.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland