Hufvudstadsbladet

Sista skottet kostade Mäkäräinen segern

Kaisa Mäkäräinen var snabbast på skidor men en bom för mycket kostade henne en pallplats och en sannolik seger i Anterselva.

-

SKIDSKYTTE Mäkäräinen bommade två skott genast i första skyttet och rasade till slutändan i fältet. Efter två straffrund­or låg hon 29:a, mer än 50 sekunder från ledaren. Men hon lät sig inte nedslås utan jobbade upp sig till fjärde totalt trots en ytterligar­e bom – på sista skytteplat­sens sista skott.

Skillnaden upp till tysk skrällsegr­aren Nadine Horchler var bara 13,5 sekunder. Horchler, som sköt prickfritt, vann i slutspurte­n över sin landsmanin­na och världscupl­edaren Laura Dahlmeier. Horchler passerade även slutliga trean Gabriela Koukalova i upploppet. Mäkäräinen blev 5,5 sekunder från prispallen.

– Det var en bra dag på skidorna. Efter normaldist­ansen har jag försökt tanka energi vilket klart fungerade. Jag är nöjd med resultatet med tanke på veckan jag haft och svårighete­rna i skyttet, säger Mäkäräinen som led av magsjuka tidigare i veckan.

Dahlmeier, som vann torsdagens normaldist­ans i Anterselva, såg ut att gå mot en solklar seger med ett försprång på nästan 20 sekunder inför sista skyttet. Men den tyska skidskytte­profilen sköt bort sig och det öppnade för seger för Horchler.

– Jag gillade att stå på prispallen men jag fattar det ännu inte. Det är otroligt att stå här mellan Laura och Gabi, säger Horchler.

Horchlers seger var smått sensatione­ll eftersom 30åringen ursprungli­gen inte ens var uttagen till världscupt­ävlingarna i Anterselva och hon har inte tävlat i internatio­nella mästerskap sedan 2013. Nu kan hon efter sin första världscups­eger i karriären vara på väg mot VM.

Finlands Mari Laukkanen drog på sig fem bommar och kom 26:a.

Mäkäräinen är trea i världscupe­n efter Dahlmeier och Koukalova. Dahlmeier har 32 poäng mer än Mäkäräinen.

I herrstafet­ten slutade Finland på 19:e plats, nära sex minuter bakom segraren Tyskland.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/VINCENZO PINTO ?? masstart.
Kaisa Mäkäräinen tog en fjärdeplat­s i Anterselva­s
FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/VINCENZO PINTO masstart. Kaisa Mäkäräinen tog en fjärdeplat­s i Anterselva­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland