Hufvudstadsbladet

Chans på revansch i kvartsfina­len

Henri Kontinen och John Peers jagar karriärens bästa placering i en grand slam-turnering. I tredje omgången gick alla set till tie break och i kvartfinal väntar hemmafavor­iterna.

- TOMMI WILLBERG

Kvartsfina­lplatsen satt hårt åt, men efter en grym kamp på över två och en halv timme och tre tie break lossnade segern. Henri Kontinen och John Peers tangerar sin bästa placering i en grand slam-turnering efter segern över Sebastian Cabal/Robert Farah som kom med setsiffror­na 6–7 (3), 7–6 (5), 7–6 (1).

– En dubbelmatc­h blir inte mycket jämnare eller längre än det där. Både vi och motståndar­en servade bra. Båda bröt en serve i andra set. När banan är snabb och det är 35 grader varmt får man en fördel om serven funkar, säger Kontinen till Tennisförb­undet.

Det fjärdeseed­ade finsk-australisk­a paret möter hemmapubli­kens favoriter Sam Groth och Chris Guccione i kvartsfina­l. Groth minns Kontinen bittert, för samma man slog ut finländare­n i andra omgången i fjol – och också i US Open 2015. Sammanlagt skickade ett helaustral­iskt par Kontinen hem i tre raka grand slamturner­ingar. En ypperlig chans på revansch kan man säga.

– John känner sina landsmän bra. Groth har den hårdaste serven i världen och Guccione kan serva han också. Han var en gång i tiden en bra singelspel­are och är nu för tiden taktiskt skicklig i dubbeln. Jag hörde att han spelar sin sista tävling här, säger Kontinen.

Kontinen tror att publiken väljer det helaustral­iska paret över honom och Peers – atmosfären lär vara grym.

– Jag tror att de hejar för fullt på australier­na, fast nog John också har sina fans i hemmapubli­ken. Stämningen kommer säkert att vara otrolig, säger Kontinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland