Hufvudstadsbladet

Grillfors: Vi ville ha revansch

Ishockey Matchen mot HPK handlade om mer än bara tre poäng för IFK. Efter den förnedrand­e förlusten mot Pelicans ville IFK visa vad man går för och hemmapubli­ken var säkert nöjd med vad man såg på isen.

- FILIP SAXéN

Daniel Grillfors hade flera orsaker att le efter matchen mot HPK. IFK visade att laget lärde sig något av djupdyknin­gen i lördags och Grillfors bröt sin måltorka.

– Det var på tiden, säger han lättat.

– Jag har ju alltid gjort minst ett mål per säsong och ju längre den här säsongen led desto mer började jag vänta på det. Det känns skönt att äntligen kunna sätta in pucken.

Den svenska backen har visat en stigande trend i sitt spel redan en längre tid. Tajmningar­na i hans tunga tacklingar har blivit bättre, han har varit säkerheten själv med pucken och han har börjat se ut som den oerhört stabila och pålitliga backen han varit under sina tidigare säsonger i rödtröjorn­a.

Men målet hade fram till tisdagen saknats.

– Jag var lite orolig att (Joonas) Rask inte såg mig men ville inte heller ropa åt honom, beskriver Grillfors situatione­n som ledde till 2–0-målet.

Mikael Johansson förde in pucken till vänster i anfallszon, släppte den åt Rask mellan sina egna ben och Rask hittade en släpande Grillfors i mitten.

– Jag funderade först på att skjuta direkt på hans passning men väntade, tittade upp och sköt sedan, säger Grillfors.

– Det var kul att den gick i mål. Nu är det bara att fortsätta skjuta så kanske det blir flera.

Viktig vecka på gång

Förra veckan var beckmörk för IFK. Laget förlorade med 1–3 hemma mot Sport efter en svag insats och följde upp förlusten med en av säsongens absoluta bottennapp i Lahtis. Pelicans vann med 8–3 efter att ha knockat IFK i första perioden (4–0).

– Vi snackade mycket efter den matchen och vi har försökt lyfta fram varandra och oss själva och hitta det positiva. I dag handlade det om revansch, säger Grillfors efter 4–0-segern.

– Vi var aktiva, ville smälla på direkt från start, åkte skridsko och gjorde det på ett smart sätt. Det fanns en plan för allt vi gjorde på isen i dag, fortsätter han.

Målet värmde förstås, speciellt då det var säsongens första, men det var ändå IFK:s kollektiva försvar som var grunden för segern. HPK hade blivit utan poäng bara två gånger på de 17 senaste matcherna så utmaningen var tuff för IFK – speciellt efter katastrofe­n i lördags.

– Ingen var nöjd efter den matchen och vi ville ha revansch. Det här är en tuff vecka men det är bra för oss att få spela riktigt hårda matcher, säger Grillfors.

Efter att ha slagit HPK väntar den största tänkbara utmaningen: Ett dubbelmöte mot de regerande mästarna och grundserie­ledande Tappara.

– De är väldigt bra. Och det är bra att få möta dem nu. Det är en bra värdemätar­e för oss och i de två matcherna får vi se var vi står. Det är matcher där vi verkligen måste ge allt och jobba stenhårt, säger Grillfors.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MIKKO STIG ?? SäSONGENS FöRSTA. Daniel Grillfors skjuter säsongens första mål då han sätter 2–0 bakom Antti Karjalaine­n i HPK-målet.
FOTO: LEHTIKUVA / MIKKO STIG SäSONGENS FöRSTA. Daniel Grillfors skjuter säsongens första mål då han sätter 2–0 bakom Antti Karjalaine­n i HPK-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland