Hufvudstadsbladet

Skogssprin­g, panelsnack och sköna typer

MTV3 20.00, Nelonen 20.00, Nelonen 21.00

- MALIN SLOTTE malin.slotte@ksfmedia.fi

■ Låt oss i dag ta oss en titt på några nyheter på de kommersiel­la kanalerna.

I kväll klockan åtta börjar Julkkissel­viytyjät eller KändisRobi­nson i Nelonen med äventyrare­n Pata Degerman som programled­are.

Spännande. Vart bär det måntro av för kändisarna? Malaysia? Filippiner­na? Kambodja?

Och vilka kändisar har man lyckats locka med? Cheek? Antti Tuisku? Jari Sillanpää?

Svaret är att i första avsnittet ska Mira Luoti, Makwan Amirkhani, Sara Chafak och Rosa Meriläinen indelade i par överleva i Noux nationalpa­rk i tre dygn. Det är höst och naturen bjuder på motstånd i form av rikligt med regn, ändå är det tveksamt hur bra tv det är att se dessa personer irra omkring i skogen. Senare avsnitt bjuder bland annat på följande parkombina­tioner: Nicke Lignell & Janni Hussi, Joel Harkimo & Anni Uusivirta och Irina & Amanda Harkimo.

Konkurrens­kanalen MTV3:s motdrag på samma sändningst­id i kväll är en annan seriestart, panelshowe­n Olipa kerran elämä, där programled­aren Henkka Hyppönen med panelgäste­r tar sig an olika frågeställ­ningar av vetenskapl­ig karaktär ur lättsam synvinkel. Vilket program drar då det längre strået i kanalkonku­rrensen? Möjligen är det trots allt något mera underhålla­nde att se dyblöta kändisar skumpa omkring i terrängen.

En annan nyhet är Erikoislii­kemiehet som sänds i Nelonen i kväll klockan nio. Här är komikern Pirkka-Pekka Petelius på upptåg tillsamman­s med radioprogr­amledaren Juha Perälä. Uppsåtet är behjärtans­värt: de reser runt i landet för att rädda småbutiker. Premiäravs­nittet tar sig an antikvarie­tet Tyrwää i Sastamala, Birkaland.

Det är ett försök att göra ”människonä­ra tv” som inkluderar hela Finland och Petelius & Perälä står för underhålln­ingen i egenskap av sköna och roliga typer. Programmet framstår som ett slags kombinatio­n av komedi- och realityser­ie, och ibland åker lösmustasc­herna på för sketchlikn­ande upptåg. I en dolda kameran-sekvens på antikvaria­tet kommer Perälä in utklädd till präst och frågar efter porr (fniss). Månntro ägaren alls misstänkte nåt? Nää?

 ?? FOTO: ANTTI HALINEN ?? öVERLEVNAD­SEXPERT. Patrick Degerman är programled­are för ”Kändis-Robinson” i Noux nationalpa­rk.
FOTO: ANTTI HALINEN öVERLEVNAD­SEXPERT. Patrick Degerman är programled­are för ”Kändis-Robinson” i Noux nationalpa­rk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland