Hufvudstadsbladet

Dicken dubbelt så bra som SIF

Handboll Dicken visade att man är laget att slå då den övre slutserien kör i gång om några veckor. Serietrean Sjundeå IF föll med klara siffror tack vare ett stabilt försvar.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Grundserie­ettan och regerande mästarna Dicken sänder en klar signal till sina konkurrent­er då serietrean Sjundeå IFK besökte Britas.

Hemmalaget körde över gästerna och tog en överlägsen seger med 24–12 (15–6).

– Vi lyckades med det vi talade inför matchen, säger Jessika Gammals som nätade sex gånger i matchen.

I förhandssn­acket var lagets defensiva spel i fokus och som siffrorna visar lyckades laget bra i försvaret.

– De har bra distanssky­ttar som gillar att stiga in mot mitten. Det lyckades vi få bort rätt bra i dag, säger Gammals.

Det var inte många gånger Ellen Voutilaine­n, Maria Barck eller Madeleine Lindholm lyckades köra mot mitten då Dickenspel­arna stötte högt och aggressivt mot dem.

Och då SIF kom till skott stpd Sonja Koskinen gång på gång i vägen för bollarna.

Matchen var Dickens andra efter den månadslång­a vinterpaus­en och laget hade fortfarand­e vissa problem med matchkänsl­an.

– Det är kul att vara i gång igen efter pausen. Det var lite segt i första matchen mot ÅIFK och man märkte nog att vi inte spelat på en tid. Och också i dag hade vi väldigt många tekniska fel, säger Gammals. – Dem borde vi få bort. Det är inte så att det är speciellt brådskande för Dicken att få spelet i perfekt skick. Försvaret ser ut att fungera som det ska och anfallet tillräckli­gt bra för att rada upp segrar på löpande band.

Med knappt två omgångar, sammanlagt sju matcher kvar av grundserie­n ser Drumsölage­t ut att ta hem segern före HIFK. Sjundeå lär sluta trea medan BK-46, Sparta och ÅIFK gör upp om den sista platsen i den övre slutserien.

– VI har ett bra utgångsläg­e inför övre slutserien, säger Gammals.

– Dessutom har vi alla spelare friska och har ett brett material vi kan gå runt på.

Då Carolina Böckelman är tillbaka har tränaren Thomas Hivert många alternativ på samtliga positioner – något som varit lagets styrka och trumf under de guldvårarn­a 2016 och 2015.

– Vi börjar också hitta varandra bättre på planen. För tillfället ser det rätt bra ut, säger Gammals.

– Vi borde få bort de tekniska felen och bli bättre på att se var målvakten är och vad hon gör.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? KLAR HEMMASEGER. Jessika Gammals var matchens bästa målskytt med sina sex fullträffa­r då Dicken tog en enkel seger över Sjundeå.
FOTO: FSC MEDIA KLAR HEMMASEGER. Jessika Gammals var matchens bästa målskytt med sina sex fullträffa­r då Dicken tog en enkel seger över Sjundeå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland