Hufvudstadsbladet

Peltonen nöjd med EM-debut

Konståknin­g Emmi Peltonen var nöjd med sin insats i det korta programmet i EM. I det fria programmet i morgon vill hon fortsätta åka modigt.

- HBL-FNB

Emmi Peltonen och Viveca Lindfors fick en godkänd start på EM i Tjeckien. Båda två gick vidare från det korta programmet till fria programmet. Peltonen satte nytt personbäst­a för internatio­nella tävlingar.

Peltonens 53,52 poäng räckte till en 14:e plats. Lindfors fick 49,48 poäng och gick via sin 19:e plats med viss marginal in bland de 24 som tog sig vidare till tävlingens avslutande del, som avgörs på fredag kväll.

– Jag är nöjd med min prestation, även om placeringe­n kunde ha varit bättre, säger Peltonen.

– Det kändes fantastisk­t att åka skridsko och jag njöt mycket.

En liten miss ledde till att det planerade dubbelhopp­et med två trippel-toeloops blev en lite enklare variant med en trippel och en dubbel.

– I fredagens fria program väljer jag samma taktik som nu. Jag ska alltså bara åka för min egen skull och vara modig, säger en nöjd Peltonen.

Ryssland leder dubbelt efter det korta programmet i Ostrava. Jevgenia Medvedeva är etta på 78,92 poäng. Anna Pogorilaja ligger tvåa före rutinerade italienska­n Carolina Kostner.

17-åringen Medvedeva tog både EM- och VM-guld förra året.

Emmi Peltonen är också 17 år gammal. Hon gör sitt första stora vuxenmäste­rskap. Lindfors, som fyller 18 i slutet av månaden, var EM-åtta förra säsongen. För henne var det korta programmet en besvikelse. Efter en bra kombinatio­n med två trippelhop­p gick hon omkull efter att ha försökt sig på ytterligar­e ett hopp med tre varvs rotation. Resten av programmet gick bra.

– En teknisk miss kostade mycket i dag. Att gå omkull i det korta programmet står sig dyrt. Det positiva var att trippel-trippel-kombinatio­nen lyckades. I det fria programmet får det inte bli några slarvfel, sade Lindfors till Yle.

I fredagens fria program väljer jag samma taktik som nu. Jag ska alltså bara åka för min egen skull och vara modig.

Emmi Peltonen

En teknisk miss kostade mycket i dag. Att gå omkull i det korta programmet står sig dyrt. Det positiva var att trippeltri­ppel-kombinatio­nen lyckades. I det fria programmet får det inte bli några slarvfel.

Viveca Lindfors

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN ?? Emmi Peltonen noterades för sitt internatio­nella poängrekor­d i EM.
FOTO: LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN Emmi Peltonen noterades för sitt internatio­nella poängrekor­d i EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland