Hufvudstadsbladet

Kanonstart för Ruskola och Wulff – också Petäjä-Sirén i form

De finländska båtlagen fick en bra start på OS-klassregat­tan i Miami.

- HBL

SEGLING Noora Ruskola och Mikaela Wulff har fått en flygande start på sitt 49erFX-projekt. I sin första tävling, världscupr­egattan i Miami ligger duon på femteplats efter den första dagens starter. Ruskola och Wulff, som siktar mot OS i Tokyo 2020, nådde resultaten 7–4–6.

– Förhålland­ena på havet var mycket ojämna och seglarna måste hela tiden försöka tänka ett steg framåt för att klara sig. Det lyckades vi med, säger Wulff.

– Starterna var rätt krävande och vi siktar på att jobba med dem under följande tävlingsda­g. Det känns mycket bra att vara tillbaka på havet.

Också Tuuli Petäjä-Sirén visade upp lovande form i säsongens första tävling. OS-medaljören tränade på hemmaplan efter OS i Rio de Janeiro men hade inga som helst problem att hitta tävlingsry­tmen i Miami. Hon ligger på sjätteplat­s efter de inledande starterna där hon placerade sig 8–15–4.

– Förhålland­ena var svåra och varierande. Placeringa­rna byttes hela tiden men jag klarade av att hänga med rätt bra, säger hon.

Petäjä-Sirén åkte i ledning en stund i den tredje starten men de som jagade fick hjälp av en kraftig vindpust.

– De kom i kapp men jag klarade ändå av att ta mig i mål som fyra. Det här känns som en bra början på året, säger Petäjä-Sirén.

I Laser Radial slutade Monika Mikkola tvåa i den andra starten efter att ha tagit tjuvstart i den första.

Kaarle Tapper ligger 16:e i Laser Standard efter att ha placerat sig 23:e och 19:e i de inledande starterna.

 ?? FOTO: SPV ?? Mikaela Wulff och Noora Ruskola har fått en bra start på sitt 49erFX-projekt.
FOTO: SPV Mikaela Wulff och Noora Ruskola har fått en bra start på sitt 49erFX-projekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland