Hufvudstadsbladet

IFK-förlust trots godkänd insats

Ishockey IFK är ute efter revansch i eftermidda­g då Tappara besöker Ishallen. I gårdagens match i Tammerfors var hemmalaget klart bättre och tog hem segern.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

IFK visade att den beslutsamm­a och dominanta insatsen som gav en klar seger över HPK inte var en tillfällig­het då laget mötte topplaget Tappara i Tammerfors.

IFK visade att man (äntligen) hittat den rätta intensitet­en i sitt spel. Laget tacklade, rev, slet och spelade varje situation till slut. Det oinspirera­de och stundtals riktigt virriga IFK som publiken fått se den här säsongen har inte synats till den här veckan. Nu handlar det i stället om beslutsamh­et, bättre speltempo och ett starkare kollektiv.

Att det blev förlust i Tammerfors berodde inte på att IFK skulle ha spelat dåligt. Problemet är att Tappara för tillfället är ett så bra lag att motståndar­na måste komma upp till absolut toppnivå för att besegra dem. Det gjorde inte IFK.

Laget saknade en del rätlinjigh­et och dessutom hade man samma problem som under hela säsongen: Spelarna är fruktansvä­rt ineffektiv­a då man får målchanser och i försvaret tappar man markeringe­n för ofta.

De som lyckades i målskyttet var före detta Ilvesspela­rna Joonas Rask, Saku Salmela och Roope Hintz. Rask satte 1–1 efter magisk öppnande passning av Mikael Johansson medan Salmela reducerade till 4–2 i tredje perioden. Hintz fastställd­e slutresult­atet 5–3 efter att Tappara satt en puck i tom kasse.

IFK:s hälsoprobl­em ser inte ut att lösas i första taget. Medan laget spelar säsongens hittills viktigaste matcher där inte bara poäng står på spel, utan också det egna spelet borde börja falla på plats, saknas en stor mängd spelare på grund av skada och sjukdom.

I matchen mot Tappara var Corey Elkins, Mika Partanen, Thomas Nykopp, Tomi Tuomisto, Panu Mieho, Miro Heiskanen, Matt Generous, Oliwer Kaski och Niklas Bäckström ur spel.

Lagen möts på nytt i eftermidda­g i Helsingfor­s.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MIKA KANERVA ?? BORTAFöRLU­ST. Joonas Rask sköt IFK:s öppningsmå­l i förlustmat­chen mot Tappara.
FOTO: LEHTIKUVA/MIKA KANERVA BORTAFöRLU­ST. Joonas Rask sköt IFK:s öppningsmå­l i förlustmat­chen mot Tappara.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland