Hufvudstadsbladet

Robert Helenius förhandlar om VM-titelmatch

Boxning Robert Helenius bakgrundst­eam förhandlar om en VM-titelmatch mot WBC-förbundets världsmäst­are Deontay Wilder.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

Robert Helenius namn finns med i spekulatio­nerna om vem som möter den obesegrade amerikanen Deontay Wilder (37–0, 36 KO) i WBC-förbundets VM-titelmatch den 25 februari. Helenius manager Markus Sundman berättar att förhandlin­garna om VM-titelmatch­en är i gång.

– Matchen intressera­r oss. Det här (VM-titeln) är ”Robbes” mål. Vi har förhandlat om matchen. Helenius är ett alternativ, säger Sundman till MTV Sport.

Wilder vann VM-titeln i januari 2015 och har sedan dess förvarat titeln fyra gånger. Han skulle möta polska Andrzej Wawrzyk i Alabama, USA den 25 februari men polacken åkte fast för anabola steroider.

Om Helenius får en chans på VM-titeln har han bara fyra veckor på sig att förbereda sig för karriärens överlägset största match.

– Lite fundersam är man, det är en kort tid att förbereda sig. Motståndar­en är tuff, säger managern Sundman.

Wilder förhandlar med flera boxare. Enligt ESPN:n reporter Dan Rafael är namn som Mariusz Wach, Gerald Washington­och Andrij Rudenko med i spekulatio­nerna.

– Förhandlin­garna ska vara färdiga nästa vecka, säger Sundman.

Helenius är 29:a på WBC-förbundets rankningsl­ista och att han inte är anmäld till förbundets antidopnin­gsprogram sänker också finländare­ns aktier i förhandlin­garna.

Helenius har vunnit 24 av sina 25 proffsmatc­her, de två senaste segrarna har kommit via knockout under matchens första minut.

De övriga VM-bältena i tungviktsk­lassen ägs av Joseph Parker (WBO-förbundet) och Anthony Joshua (IBF). Joshua möter Volodymyr Klytjko i en VM-titelmatch i april – då står Joshuas IBF-titel och den obesatta WBAtiteln på spel.

Matchen intressera­r oss. Det här (VM-titeln) är ”Robbes” mål. Vi har förhandlat om matchen. Helenius är ett alternativ. Markus Sundman Helenius manager

 ?? FOTO: lEHTIKuVA/MIKKO STIg ?? sPäNNaNde. Robert Helenius förhandlar om en VM-titelmatch.
FOTO: lEHTIKuVA/MIKKO STIg sPäNNaNde. Robert Helenius förhandlar om en VM-titelmatch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland