Hufvudstadsbladet

HBL på stan

1 Vad anser du om bankernas service i dag? 2 Allt mer styrs till nätet, hur viktig är personlig service för dig? 3 En ny undersökni­ng visar att många associerar bankerna med girighet och ansiktslös­het och tycker att de främst gör business på kunderna, h

- TEXT: JOHAN KVARNSTRöM FOTO: TIMO KARI

Eva-Stina

1. – Jag använder mig av nätbank, men jag har förstått att det för det mesta är långa köer nu för tiden och så var det i dag också. 2. – Nog är den viktig på ett sätt, men å andra sidan vet man att det går jättemycke­t tid om man ska gå och få personlig service. 3. – Nog verkar det som om det är mer och mer på det sättet.

Thomas C. Jackson

1. – Enligt mig är den inte dålig, men heller inte bra. De har för mycket kassaperso­nal, de behöver mer automatisk service. Att gå in i en bank är gammaldags. 2. – Den är inte viktig för mig, för jag är inte en mormor. Om man tänker på en gammal gumma eller gubbe som inte har annat att göra vore det viktigt, men inte för unga. 3. – Det stämmer, jag är på samma linje. Servicen är dyr jämfört med USA. Det är rena rånet om man säger det rakt på sak.

Kaisa Pohjapelto

1. – Servicen fungerade bra i dag även om det var lite kö och jag hade bråttom till jobbet. Lite mer skulle personalen gärna få le. 2. – Jag besöker banken väldigt sällan, kanske en gång per två år. Nu behövde jag slantar och det var enda orsaken att jag besökte. 3. – Jag förstår bankerna, jag har själv sommarjobb­at på bank. Jag har inget att klaga på, förstår situatione­n.

Sallamaari Böckelman

1. – Jag fick bra service i dag. Jag är nöjd. 2. – Ja, jag tycker om att det finns personlig service. 3. – För mig känns det nu snarare som att de respektera­de mig.

Börje Mattsson

1. – Jag förstår att de går in för det elektronis­ka och det är i sig helt okej, men de går för hårt och snabbt och lämnar bort normal mänsklig service.

2. – För mig är den inte viktig. Jag använder nätet, men anser ändå att det också vore bra med personlig service. Jag brukar samla slantar i en burk och föra den till banken då den är full.

3. – Varför skulle bankerna annars finnas till om inte för att göra business?

Kostas

1. – Det är någonting som vi behöver här i samhället. Från dem får vi olika varianter för finansieri­ng och det behöver vi. 2. – Vi får tillräckli­g personlig service i dag. 3. – Nej, det gör jag inte.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland