Hufvudstadsbladet

Överraskad Latvala på andraplats i Sverige

Jari-Matti Latvala hade inte räknat med att vara inblandad i tätstriden i det svenska VM-rallyt. Inför de avslutande dagarna ligger Toyotas finländare på andraplats.

- HBL-FNB

BILSPORT Nykomlinge­n Toyota verkar redo för att blanda sig i tätstriden i rallyVM. Det japanska stallet med bara finska förare kan glädja sig över en andraplats i det svenska VMrallyt kring Karlstad, men JariMatti Latvala var framför allt överraskad.

– Jag räknade nog inte med att kunna köra så här bra. Speciellt på förmiddage­n gick det jättebra, då fästet på den isiga vägen var extremt bra, säger Latvala.

Svenska rallyt började med en kort specialstr­äcka på Karlstads travbana på torsdag kväll och körde igång på allvar under gårdagen. Latvala var snabbast på torsdagen och var under en av pauserna uppe i ledningen också under gårdagen. Dagen avslutades ändå i belgiskt kommando, då Thierry Neuville leder med 28,1 sekunders marginal i sin Hyundai.

Neuville slog Latvala med uppemot 18 sekunder på en av de specialstr­äckor som kördes två gånger under fredagen.

– Jag lyckades bra på den sträckan på förmiddage­n. På eftermidda­gen var den halare och jag tog i för mycket. Bilen rann ut i slasket och där tappade jag tid, säger Latvala.

Svenska rallyt bjöd på ett extranumme­r i form av en tävling med historiska bilar. Den påverkade hur huvudklass­ens bilar uppträdde då samma sträcka användes en gång till.

– Historicbi­larna körde på smala däck. De spår som de lämnade efter sig var smala för våra bilar. Då spårkanten samlade snö var det extra svårt och halt för oss som startade långt framme.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND ?? rallyt.
Jari-Matti Latvala har fått en bra start på det svenska
FOTO: LEHTIKUVA-AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND rallyt. Jari-Matti Latvala har fått en bra start på det svenska

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland