Hufvudstadsbladet

Nybondas: IFK vill nå framgång – alltid

- FILIP SAXéN

IFK:s sportchef Tom Nybondas presentera­de i går tre nyförvärv inför slutspurte­n på säsongen då centern Jarkko Malinen, yttern Kai Kantola och backen Ryan O’Connor anslöt till laget från KooKoo.

ISHOCKEY – Serietabel­len visar att den här säsongen hittills inte varit som vi önskat, säger Nybondas.

– I IFK tävlar vi och vi vill nå framgång. Alltid. Ibland stöter man på motgångar men då lyfter vi inte händerna i luften och ger upp utan vi gör allt vi kan inom möjliga ramar för att nå framgång.

Målet är klart: Med tre namnstarka förstärkni­ngar förstärker IFK nu laget för att se till att säsongen ska kunna räddas. Laget ligger för tillfället på nionde plats i tabellen och kommer med stor sannolikhe­t att inleda slutspelet i den första omgången.

– I somras sade jag att IFK skju- ter skarpt den här säsongen. Då måste man också visa att man lever upp till löftet, säger Nybondas om nyförvärve­n.

– Vi förstärker laget för att nå bättre framgång.

De tre nya spelarna är uttrycklig­en förstärkni­ngar. Det handlar alltså inte om att ersätta spelare som är skadade. IFK har lidit av enorma skadeprobl­em den här säsongen och laget har haft 5–12 spelare skadade så gott som hela säsongen.

– De flesta, om inte till och med alla, är tillbaka inom två veckor, säger Nybondas.

Det betyder att kampen om spelplatse­r i IFK kommer att vara hård då tre nya killar plus en handfull spelare som kommer tillbaka från skada ska försöka ta en plats i den spelande laguppstäl­lningen.

– Det här kan bara påverka laget positivt, säger sportchefe­n.

De tre nyförvärve­n fyller luckor som funnits i laget under säsongen.

– Malinen är en av de spelskickl­igaste finländska spelarna i ligan och han har en fantastisk blick för spelet, säger Nybondas.

– O’Connor är en back med specialkun­nande och styrka i spelet i powerplay och han skjuter från höger.

– Kantola är en tung jävel som kan göra de där smutsiga målen.

De tre nyförvärve­n gör IFK-debut då laget möter Ilves i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland