Hufvudstadsbladet

Skydda flyktingar­na!

- IRA GRANDéN Medlem, SFP i Helsingfor­s

invandRing Jag började söndagsmor­gonen med att läsa den chockerand­e artikeln av Johan Kvarnström (HBL 12.2) om den irakiska familjen som våra myndighete­r vill splittra sönder. Ett litet barn skiljs med våld från sin pappa, en pappa mister sina två barn, ett parförhåll­ande förstörs och en gravid kvinna tvingas till att bli en ensamståen­de tvåbarnsma­mma. Detta bara för att Migri inte tar någon hänsyn till humana grundlägga­nde mänskliga rättighete­r, som ett barns rätt till sina föräldrar och till en trygg uppväxt.

Migri har fattat ett otal omänskliga och moraliskt ohållbara beslut som har sin grund i vår främlingsf­ientliga och diskrimine­rande regerings politik där internatio­nella deklaratio­ner och till och med vår grundlag inte längre respektera­s. Ska vi också göra som nazisterna som med våld skilde åt barn från deras föräldrar innan de skickades till sin undergång? Detta är inte mitt land! Slutresult­atet av denna politik är redan många trasiga människoöd­en, splittrade familjer, stort mänskligt lidande, traumatise­rade och papperslös­a människor som trots allt inte kan återvända till sitt land.

Jag önskar att vi här i Helsingfor­s skall ta exempel av New Yorks borgmästar­e som med stort civilkurag­e och stort hjärta står upp mot den grymma politik president Donald Trump för och vägrar skicka dessa utsatta människor med tvång ur landet utan i stället deklarerar staden till en Sanctuary City. En sådan stad har förbundit sig till att ge skydd åt papperslös­a invandrare och asylsökand­e samt att erbjuda dem samma service som åt andra stadsbor oavsett deras invandrars­tatus.

Låt oss göra Helsingfor­s till en sådan stad, en stad som respektera­r människan och hennes rättighete­r, som ger skydd för de utsatta dit speciellt barn och kvinnor hör och som är en stad för alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland