Hufvudstadsbladet

Pauli Jokela gjorde pårökt video med Snoop Dogg

- FREDRIK SONCK 029 0801 298, fredrik.sonck@ksfmedia.fi

”Finlandssv­enska artisten Paul Rey släpper singel med Snoop Dogg”. Så löd rubriken på ett epostmedde­lande som damp ner hos redaktione­n för ett par dagar sedan, jämte en länk till en tämligen pårökt musikvideo och ett telefonnum­mer.

HBL ringer naturligtv­is upp.

Snart visar det sig att Paul Rey är ett artistnamn och alias för 24-årige Malmöbon Pauli Jokela, vars pappa en gång i tiden emigrerat till Sverige från Kuopio. Men det är sant att han gjort en video med rapparen och storstjärn­an Snoop Dogg.

Pauli berättar att musiken varit hans stora passion sedan han var 14 år gammal, och att han skrivit låtar sedan dess. 2013 sade han upp sig från sitt kaféjobb för att kunna fokusera enbart på musiken. Låten California dreaming skrev han i april 2014, och släppte den gratis på nätet.

Där snappades den upp av den holländska dj:n och producente­n Arman Cekin, som släppte en uppdaterad variant av den i slutet av juni. Den gjorde en smärre succé och fick på kort tid över en miljon lyssningar på Spotify. Då vaknade skivbolage­n, och Warner Music skrev kontrakt för Storbritan­nien – men ville göra ytterligar­e ett nysläpp av låten.

– Vi tänkte att då kan vi ju också uppdatera den på nytt. Kanske tillsamman­s med en gästartist? Vem passar bäst? Snoop Dogg! Vi hörde av oss, han gillade låten och sen gick allt ganska snabbt, berättar Pauli.

Videon spelades in i Kalifornie­n. Den är tänkt att utspela sig i den berömda rapparens fantasivär­ld som – sett till resultatet – i betydande utsträckni­ng verkar ägnas åt marijuana.

– Väldigt färgglatt och galet blev det. Och videon var väldigt rolig att spela in. Vi gjorde det på en dag i en filmstudio i Los Angeles. Hur var det att jobba med Snoop Dogg? – Han var väldigt avslappnad. Han är proffsig, skämtsam och rolig. Han spelade gamla soullåtar i bakgrunden och tyckte om att sjunga med och dansa och skoja med människor. Det var jäkligt roligt att träffa honom.

Trots att den nya videon inte legat på Youtube mer än några dagar vilar Pauli Jokela inte lagrarna. För hans del fortsätter karriären med en egen singel, All falls down, som släpps i mars.

Väldigt färgglatt och galet blev det. Och videon var väldigt rolig att spela in.

Pauli Jokela (Paul Rey)

 ?? FOTO: PRESSBILD ??
FOTO: PRESSBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland