Hufvudstadsbladet

Börja med Södermans förslag

- RUNE BJöRKQVIST Molpe, Korsnäs

JouRRefoRm­en Tack till Jacob Söderman för inlägget (HBL 15.2) om jourreform­en. Det sprids nu via Facebook i hela svenska Österbotte­n. Många har tryckt på gilla-knapparna och gett en utmärkt respons.

I min senaste insändare gick jag nog hårt ut mot dem som på vidriga grunder inte tillät Vasa centralsju­khus få fulljour. Jag hade väntat mig svar av dem, men de tycks ha gått i ide.

Desto bättre är det att personer med integritet tar ställning för ett medmänskli­gt och juridiskt grundat projekt: Fulljour i Vasa! I Österbotte­n skulle vi på många håll ha långt över 100 kilometer till det sjukhus, som enligt uppgift, Samlingspa­rtiet är den främsta förespråka­ren

för i regeringen.

Det som harmar är skrotandet av språklagen. Nu har regeringen tagit ett långt steg in i det dunkla när språklagen i fortsättni­ngen ska tolkas. Exemplets makt är stort. Det är bara att hänvisa till beslutet om jourfrågan i hälsovårds­lagen 2015 och språklagen är död.

Ja, Jacob Söderman, vad hinner inte de tre regeringsp­artierna ännu uträtta i destruktiv­t syfte för vårt land om vi inte tar tillbaka den demokrati som vi och våra föregångar­e har gett oss?

Vi börjar med Södermans förslag att SFP samlar opposition­en och lämnar in ett lagförslag till riksdagen som kan behandla frågan tillsamman­s med den stora mängd namn som tecknats för fulljour i Österbotte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland