Hufvudstadsbladet

Krock utreds som dråp

-

Två 17-åringar, en flicka och en pojke, dog i kollisione­n. Nu utreds krocken mellan en skåpbil och en mopedbil i Sastmala som dråp.

Enligt polisen finns det skäl att misstänka att skåpbilsfö­raren avsiktligt körde på mopedbilen med de två tonåringar­na. Den 35-årige mannen har gripits.

Invånarna i den lilla orten Sastmala erbjuds krishjälp. Redan under natten samlades unga vid den lokala stormarkna­den för att sörja tillsamman­s.

Den dödliga kollisione­n mellan en mopedbil och en skåpbil i Sastamala i Birkaland på lördagskvä­llen utreds som dråp. Två 17-åringar, en flicka och en pojke, dog i kollisione­n.

Enligt polisen finns det skäl att misstänka att skåpbilsfö­raren avsiktligt körde på mopedbilen. Den 35-årige mannen har gripits. Han skadades själv i kollisione­n och vårdas på sjukhus men det rör sig inte om några allvarliga skador.

Polisen utreder kollisione­n som två dråp, grovt rattfyller­i och grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

Tonåringar­na som omkom i krocken är från Sastamala medan den misstänkte kommer från Nokia.

Kollisione­n inträffade på riksväg 12 vid gränsen mellan Sastamala och Nokia strax före klockan 20. Vägen var stängd i flera timmar efter olyckan och det fanns flera polispatru­ller och räddningsm­anskap på plats.

Unga får krishjälp

Invånarna i Sastamala, speciellt de unga, kommer att erbjudas krishjälp de närmaste dagarna på grund av det som skett.

Kirsti Köykkä som är chef för ungdomsarb­etet i Sastamala säger att ungdomarna i trakten samlades redan under natten utanför en stormarkna­d för att sörja. Dörrarna till ungdomslok­alerna hölls undantagsv­is öppna under söndagen och även på måndag planerade man att undantagsv­is hålla öppet.

– Det viktigaste är att de unga får en chans att diskutera med varandra och med de anställda. Vi närvarar och lyssnar, sade Köykkä.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN ?? TVå DöDA. Ljus har placerats vid vägkanten på riksväg 12.
FOTO: LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN TVå DöDA. Ljus har placerats vid vägkanten på riksväg 12.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland