Hufvudstadsbladet

Sjukhusen fulla med halkpatien­ter

- FNB

Joursjukhu­sen i huvudstads­regionen har just nu fullt upp med patienter som skadat sig när de halkat, meddelar Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt.Enligt HNS har Tölö sjukhus i Helsingfor­s, Jorv i Esbo och Pejas i Vanda ungefär dubbelt så många patienter som vanligt. I till exempel Pejas har man anställt extra personal för att ta hand om den stora patientmän­gden.

I Tölö var måndagen en av de livligaste dagarna i sjukhusets moderna historia. Bara på ortopediav­delningen tog man in 30 nya traumapati­enter för operation. Situatione­n fortsatte så gott som likadan på tisdagen.

Eero Hirvensalo, ansvarig överläkare vid HNS, uppmanade på tisdagsmor­gonen alla att vara mycket försiktiga när de stiger ut genom dörren och att fundera på om det alls är nödvändigt att gå ut just den här dagen.

Esbo meddelade att staden delar ut gratis halkskydd till invånare som fyllt 65 år, så länge som det parti man beställt denna vinter räcker till. De delas ut bland annat på Esbo stads servicecen­traler fram till den 10 mars.

 ?? / HEIKKI SAUKKOMAA
FOTO: LEHTIKUVA ?? BENBROTT. Medikalvak­tmästare Niko Lempinen lägger gips på en halkskadad mans fot Tölö sjukhus olycksfall­sstation.
/ HEIKKI SAUKKOMAA FOTO: LEHTIKUVA BENBROTT. Medikalvak­tmästare Niko Lempinen lägger gips på en halkskadad mans fot Tölö sjukhus olycksfall­sstation.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland