Hufvudstadsbladet

Total kris i Ranieris Leicester – försöker rädda usla säsongen

Leicesters säsong i Premier League har varit katastrofa­l. Nu försöker de regerande Premier League-mästarna att rädda sin ära i Champions League.

- FNB-AFP HBL-

FOTBOLL Regerande mästarlage­t Leicester riskerar att åka ur Premier League, men har spelat utmärkt under sin debutsäson­g i Champions League. I kväll blir det bortamatch mot Sevilla i första slutspelso­mgången och spanjorern­as tränare Jorge Sampaoli har koll på motståndar­nas situation.

– Nu är det ingen som talar om laget som vann ligan på ett otroligt och historiskt sätt, utan de talar om att de inte spelar bra och kämpar mot nedflyttni­ng, säger Sampaoli.

Leicesters rutinerade tränare Claudio Ranieri sitter knappast helt säkert på sin post trots sin fjolårsbed­rift.

– Bondförnuf­tet säger att den som nått något så stort med ett så litet lag kan vända situatione­n, men tiden väntar inte på någon, inte ens på någon så bra som Ranieri, säger Sampaoli.

Leicester var etta i sin grupp i Champions League. Sampaoli har också koll på att laget slog Manchester City med 4–2 i december och fortfarand­e har hög maxkapacit­et.

– De gick övertygand­e genom gruppen och i en dubbelmatc­h blir de ett tufft test för oss, säger Sampaoli.

Engelska landslagsf­orwarden Jamie Vardy gjorde hattrick mot City, men har inte nätat sedan dess.

Leicester föll ur FA-cupen i lördags trots att motståndar­na Millwall håller till två steg längre ner i seriesyste­met. Londonklub­ben vann med 1–0. Ranieri hade gjort tio ändringar i startelvan och ställde alltså upp med ett B-lag då. Nu lär det bli mer namnstarkt, men målvakten Ron Robert Zieler tycker ändå Leicester slår ur underläge.

– Men det behöver inte vara dåligt för oss, säger tysken.

– Sevilla har inte bara varit bra denna säsong, utan de har varit fantastisk­a ute i Europa under de senaste säsongerna. De har en massa kvalitetss­pelare i truppen, men det är ju vad man väntar sig i Champions League.

Sevilla ligger trea i spanska ligan.

Legendarmö­te

I dagens andra Champions Leaguematc­h möts Porto och Juventus, vilket sannolikt innebär ett riktigt legendarmö­te. Porto lär ställa 35-årige spanjoren Iker Casillas mellan stolparna, medan italienarn­a litar på landslagsm­ålvakten Gianluigi Buffon, 39.

Om de två målvaktern­as meritlisto­r räknas ihop har de 334 landskampe­r, 275 matcher i Champions League, 12 ligatitlar, 2 VM-guld, 2 EM-guld, 3 Champions League-titlar och 1 Uefa-cuptitel.

Buffon och Casillas möts för 17:e gången då domaren blåser igång onsdagens match i Portugal.

 ?? FOTO: AFP/LEHTIKUVA/OLI SCARFF ?? Leicesters tränare Claudio Ranieris lag har haft en säsong full av motgångar.
FOTO: AFP/LEHTIKUVA/OLI SCARFF Leicesters tränare Claudio Ranieris lag har haft en säsong full av motgångar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland