Hufvudstadsbladet

Ranieri: Vi slår ur underläge

Efter 2–1-förlusten på bortaplan behöver Leicester en seger i returen då Sevilla kommer på besök till England.

-

Ett tidvis utspelat Leicester har goda möjlighete­r att slå ut Sevilla ur Champions League. Sevilla vann onsdagens kamp med 2–1, så Leicester kan ta sig vidare via en 1–0-seger i returen.

– Fotboll är fantastisk­t, för det är inte alltid det största och bästa laget som vinner, säger Leicesters tränare Claudio Ranieri.

Sevilla gör en toppsäsong och är sedan flera år tillbaka även att räkna med ute i Europa. Storspel av Kasper Schmeichel i gästernas mål bidrog starkt till att det inte blev fler mål – speciellt i första halvlek.

– Första halvlek var riktigt, riktigt tung, säger Ranieri.

– Ingen ville ha bollen och Kasper höll laget levande, räddade en straff och räddade många skott. An- dra halvlek var klart bättre, men då vi spelade bra gjorde de sitt andra mål, säger Ranieri.

Sevilla har tagit hem Europa League tre säsonger i rad och är med i tätstriden i sin inhemska liga. Leicester är med i Champions League i egenskap av Premier League-mästare, men är indraget i nedflyttni­ngs- striden i år. Sevillas tränare Jorge Sampaoli hade trots det räknat med tuffare motstånd än hans mannar fick i första halvlek.

– Vi dominerade och stötte på en Schmeichel i toppform. Utan honom hade det blivit en helt annan historia, säger argentinar­en Sampaoli.

Italienare­n Ranieri ser fortfarand­e Sevilla som storfavori­t till att gå vidare.

– Jag tycker vi slår ur underläge eftersom de har så mycket kvalitet. Vi kommer att lida i returen, men försöker göra vårt bästa och om vi förlorar är det för att Sevilla stått för en utmärkt insats, säger Ranieri.

Fotboll är fantastisk­t, för det är inte alltid det största och bästa laget som vinner.

Claudio Ranieri

Leicesters tränare

 ?? EPA/JULIO MUNOZ ?? VäRDEFULL PARAD. Leicesterm­ålvakten Kasper Schmeichel räddar en straff i matchen mot Sevilla.
EPA/JULIO MUNOZ VäRDEFULL PARAD. Leicesterm­ålvakten Kasper Schmeichel räddar en straff i matchen mot Sevilla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland