Hufvudstadsbladet

Pärmäkoski: ”Jag hade inte krutet att svara”

Krista Pärmäkoski tvingades ge sig när norskorna ryckte under sista varvet.

- MARCUS LINDQVIST

Tremilen gick ruskigt fort och ett tiotal damer var länge med och kämpade om VM-medaljerna. Men när Marit Bjørgen slog till under de sista kilometern­a splittrade­s tätklungan och norskorna rymde iväg.

– Jag hade en lite dålig position. Jag visste de där slår till där, men Anna Haag åkte förbi mig på inre sidan och jag hamnade lite utanför. Jag måste ännu runda när Kallas stav gick av och stavbitarn­a låg i skidspåret, säger Pärmäkoski.

– Men norskorna satte grym fart. Jag tror inte jag skulle ha kunnat svara fast jag hade varit i täten där. Jag hade bara inte krutet. Inne på skidstadio­n var jag så full av mjölksyra att jag knappt kunde hålla balansen.

Pärmäkoski slutade sexa. En liten besvikelse.

– Jag var ute efter medalj, så det grämer lite, säger Pärmäkoski.

– Men det här var mitt bästa stora mästerskap. Jag fick en individuel­l medalj och sjätte och sjunde plats är inte dåligt. På det sättet är jag nöjd.

Aino-Kaisa Saarinen var 14:e bäst. En hyfsad insats för Saarinen, som är som bäst i klassisk stil.

– Jag hade helt ofattbart bra skidor. Jag kunde svara hyfsat i uppförsbac­karna och kom alltid i kapp i utförsback­arna, säger hon.

– På sista varvet tänkte jag kruta till i i indianback­en. Det kändes som att hemmapubli­ken bar mig uppför. Benen var så lätta.

Laura Mononen slutade på 18:e plats. Hon grämde sig över att ha hamnat för långt bakom.

– Jag lärde mig att man måste ligga där framme. Det går inte att komma ikapp om avståndet blir för stort.

Kerttu Niskanen tvingades avbryta. Hon hade problem med framsidorn­a av vaderna, inte helt ovanligt då fristilsfö­ret är blixtsnabb­t.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Krista Pärmäkoski slutade sexa.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Krista Pärmäkoski slutade sexa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland