Hufvudstadsbladet

Hettan och höjden Toyotas nya utmaning

Rally Toyota och Jari-Matti Latvala har fått en lovande start på säsongen. Årets första grusrally blir igen något nytt för Tommi Mäkinens adepter som kämpar om VM-poäng i den mexikanska hettan på nästan tre kilometers höjd.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

Jari-Matti Latvala leder VM-serien då rallyvärld­ens blickar vänds mot Mexiko där säsongens första grusrally går av stapeln under veckoslute­t. Stallchefe­n Tommi Mäkinens team Toyota har varit vårvintern­s utropsteck­en och Latvala sitter i en helt ny sits: han har värsta rivalen Sebastien Ogier bakom sig i VM-sammandrag­et.

Toyota har testat mestadels på grus men det mexikanska rallyt är ändå ett hopp mot det okända.

– Vi är rätt så säkra på det här underlaget men det finns ett frågetecke­n: kombinatio­nen av hög höjd och hög temperatur. I fjol testkörde vi i Spanien då det var 40 grader varmt och teamet har jobbat hårt med att få motorn att funka på hög höjd, men hur det fungerar i verklighet­en vet ingen, säger Mäkinen till wrc.com.

Fordförarn­a Ogier och Ott Tänak flåsar Toyotas förstakusk Latvala i nacken och Citroën och Hyundai har i säsongens första tävlingar också visat sin konkurrens­kraft. Framför allt Hyundais olycksdrab­bade Thierry Neuville, som avbröt från tätplatsen i säsongens bägge rallyn, kommer att vara farlig i Mexiko.

– De bästa nyheterna har varit att konkurrens­en i rallyn verkar vara riktigt hård med flera konstruktö­rer som noterar snabbaste tider. Det är bra för sporten, säger Mäkinen.

Ingen segerkamp för Latvala?

Jari-Matti Latvala har fått en rivstart på säsongen men i Mexiko har han foten på bromsen. Han startar som första bil på de hala och lömska grusvägarn­a.

– Jag får ploga upp vägen för de andra vilket kommer att vara krävande på de ökänt hala vägarna. Att köra om segern blir säkert svårt och målet är därför att vara bland de fem bästa och köra in viktiga VM-poäng. Rallyt är tufft för motorn då man som högst kör på en höjd över 2 700 meter över havsytan, säger Latvala i Toyotas pressmedde­lande.

Toyotas andra bil rattas som tidigare av Juho Hänninen. WRC2klasse­ns regerande världsmäst­are Esapekka Lappi får enligt preliminär­a planer debutera och hoppa i den tredje Yaris WRC:n i säsongens sjätte VM-rally, som körs i maj i Portugal. Mexikos VM-rally körs den 9–12 mars. Den första sträckan körs natten till fredag finsk tid.

 ?? FOTO: MICKE FRANSSON ?? SKRÄLL I SVERIGE. Kartläsare­n Miikka Anttila, stallchefe­n Tommi Mäkinen och Jari-Matti Latvala överraskad­e i svenska VM-rallyt och tog Toyotas första
seger sedan 1999.
FOTO: MICKE FRANSSON SKRÄLL I SVERIGE. Kartläsare­n Miikka Anttila, stallchefe­n Tommi Mäkinen och Jari-Matti Latvala överraskad­e i svenska VM-rallyt och tog Toyotas första seger sedan 1999.
 ?? FOTO: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND ?? TOYOTA. Jari Matti Latvala och hans kartläsare Miikka Anttila tävlar i en Toyota Yaris.
FOTO: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND TOYOTA. Jari Matti Latvala och hans kartläsare Miikka Anttila tävlar i en Toyota Yaris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland