Hufvudstadsbladet

Varg slet ihjäl hund i Snappertun­a

I går morse gjorde Snappertun­abon Tobias Ekman ett makabert fynd. Han hittade familjens hund Milo död bara ett stycke från hemmet. Hunden hade rivits ihjäl av vargar.

- SOFIA WESTERHOLM sofia.westerholm@ksfmedia.fi

Det var ingen trevlig syn som mötte Tobias Ekman i Snappertun­a då han i går gick för att hämta in familjens hund. En varg hade under nattens gång slitit ihjäl lapphunden Milo.

– Milo var lös på vår gård här i Baggård och det tar vi helt på oss. Men jag vill ändå lyfta fram hur tama vargarna tydligen är, säger Ekman.

Ekman släppte i går kväll ut hunden på familjens gård. Senare då han försökte ropa in Milo dök ingen hund upp.

– Det var inget konstigt med det. Milo har varit lös på gården i tio år och som längst gått till mina svärföräld­rar intill. Vi bor så avskilt här så vi har bedömt att det inte varit någon fara att ha en så snäll hund lös, säger Ekman.

I morse kom fortfarand­e ingen hund då han lockade och Ekman gav sig ut för att leta. Endast 150 meter från gården fann han Milo, blodig och ihjälbiten. Från fyndplatse­n är det ungefär 60 meter till grannens hus.

– Det känns så klart för jäkligt att vi miste vår familjehun­d. Dessutom skrämmer det mig vad annat som kan ske då vår nyfödda ska börja sova ute i vagnen eller våra andra barn ska gå till skolbussen.

Varg har setts flera gånger

Ekman berättar att tre vargar setts till i Snappertun­aområdet och att en av dem tros vara dräktig. Ortsborna har ett flertal gånger sett vargarna på nära håll och tätt intill bebyggelse.

En anhållan om att få fälla två vargar lämnades som en följd av detta in till Viltcentra­len. Ansökan fick ändå avslag efter att en alfahona fälldes i Bjärnå i början av februari.

– Nu finns här tre vargar som tydligen inte är rädda för människan. Om en av dem får valpar har vi fem eller sex vargar här i höst. Det skrämmer nog att släppa i väg barnen ensamma till skolbussen då.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland