Hufvudstadsbladet

Déjà vu för Hintz mot Ässät

Ishockey 8 mars 2016: Roope Hintz står för karriärens första ligahattri­ck då IFK slår Ässät med 7–0 i grundserie­ns nästsista omgång. 11 mars 2017: Roope Hintz står för karriärens andra ligahattri­ck då IFK slår Ässät med 6–0 i grundserie­ns nästsista omgång

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Roope Hintz är en av ligans hetaste spelare för tillfället. Mot Ässät stod han för ligakarriä­rens andra hattrick och på de fyra senaste matcherna har han noterats för 6+1.

Att Hintz stortrivs i IFK:s rätt nykomponer­ade förstakedj­a går det inte att ta miste på. Hintz, Juuso Puustinen och Joonas Rask spelar i ett enormt tempo, de byter platser i anfallszon­en och hittar varandra med precisa, snabba och oväntade passningar. Byte efter byte får motståndar­na jaga då trion är inne på isen. Och då IFK:arna också har hittat effektivit­eten på sistone blir det en hel del mål. Något som Ässät fick erfara i Ishallen.

– Jag njuter av att få spela med de här killarna kväll efter kväll. Alla jobbar hårt på isen. Då vi gör sex mål och inte släpper in ett enda finns det inte så mycket att tillägga om matchen, säger Hintz.

Han var förstås nöjd med sitt eget spel. Hintz sköt 2–0, 3–0 och fastställd­e slutresult­atet 6–0 med två och en halv minut kvar på klockan.

– Då jag fick passningen där på slutet var det skönt att kunna sätta det tredje målet för matchen, säger han.

Hattricket var som sagt det andra i ligakarriä­ren. Det första kom för ganska exakt ett år sedan. Förra säsongen spelade IFK sin nästsista grundserie­match mot Ässät, tog en seger med 7–0 och Hintz gjorde tre mål. I går upprepade historien sig själv för 20-åringen.

Johansson nöjd tvåmålssky­tt

En annan spelare som lyckades i målskyttet var Mikael Johansson. Den svenska centern hade missat tre matcher på grund av skada men var tillbaka med besked mot Ässät. Han sköt två mål – första gången i ligakarriä­ren.

– Det gör alltid gott att göra mål. Jag sparar mitt hattrick till senare under säsongen, säger han leende.

Johansson var nöjd med att laget stod för en av säsongens bästa insatser och att man har en stigande formkurva inför slutspelet.

– I dag fungerade mycket av det vi talade om inför matchen. Vi spelade tajtare och höll upp spelen enklare. Vi tvingades inte jaga i egen zon på grund av egna missar, säger han.

– Jag tycker vi gör en bra match och lyckas skapa mycket framåt.

Med en match kvar av grundserie­n är det på tiden att IFK börjat hitta sitt spel. Laget slutar nia i grundserie­n och möter med stor sannolikhe­t Kärpät i den första slutspelso­mgången.

– Vi har ju satt oss själva i den här situatione­n och skapat våra problem själva. Vi har krånglat till vårt spel för mycket. Därför är det nu ett bra läge att göra vår bästa match, säger Johansson.

Lyckas laget med att hålla den nivå man visade upp mot Ässät går ingen motståndar­e säker i vår.

– Det var viktigt att vi kunde visa oss själva att vi är ett bra hockeylag, säger Johansson.

Dessutom sände man en liten varningssi­gnal till övriga slutspelsl­ag.

– Kan vi spela på den här nivån ser jag inte något lag som är bättre än vi i ligan. Nu gäller det för oss att klara av att upprepa den här insatsen kväll efter kväll.

 ?? REKOMAA
FOTO: LEHTIKUVA / RONI ?? I KANONFORM. Roope Hintz stod för karriärens andra hattrick då IFK krossade Ässät i Ishallen.
REKOMAA FOTO: LEHTIKUVA / RONI I KANONFORM. Roope Hintz stod för karriärens andra hattrick då IFK krossade Ässät i Ishallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland