Hufvudstadsbladet

Äta och dricka

-

●●CBP, Capital Bistró Panamá. Inrymd i en tidigare brandstati­on med bar på taket och utsikt över Stilla Oceanen. Intima rum med fantastisk utsikt och högklassis­k mat. www.capitalbis­tropanama.com

●●Las Clementina­s. I Casco Viejos koloniala kvarter ligger en nyrenovera­d klassisk restaurang som serverar modern panamansk mat med lokala råvaror. Här finns en vacker hemlig trädgård som ligger inbäddad i den gamla stadsmuren under gatuplanet.

Adress: Calle 11 y Ave B, Casco Antiguo, Panama City. www.lasclement­inas.com

●●Restaurang Casa Blanca. Ligger i ett vackert 1800-talshus i den gamla stadsdelen Casco Viejo. Den bästa platsen för en opretentiö­s utekväll. Serveringe­n vetter mot Parque Bolivar. Maten är mycket bra, men ingen ”fine dining”.

Adress: Calle 3a Este, Casco Viejo vid Park Bolivar. Panama City. www.restaurant­ecasablanc­apanama.com

●●La Rana Dorada. Ligger vid ingången in till Casco Viejo och är egentligen ett bryggeri. Här är det ofta bra livemusik, härlig publik och billiga drinkar, med enklare mat på kvällen.

Adress: Calle Avenida Eloy Alfaro / Calle 11 este, Panama City. www.laranadora­da.com

●●Restaurang La Casa del Marisco. En av de finaste restaurang­erna i landet ligger i finansdist­riktet. Här serveras fantastisk­a skaldjursr­ätter till höga priser, väl värt pengarna. Det är det bästa stället att gå om du vill beblanda dig med lokala kändisar.

Adress: Avenida Manuel Icaza. www.lacasadelm­arisco-acha.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland